Toyota Yaris WRC pilotları Ott Tanak ve Jari-Matti Latvala, dört etap kala Türkiye Rallisi’nde genel klasmanda birinci ve ikinci sıraya yerleşti. Toyota böylece pazar günü yapılacak son etapların ardından Türkiye Rallisi’ni kazanmak adına da büyük bir avantajın sahibi oldu.

Taktik Başarı Getirdi

Cuma günkü etaplar, tüm pilotları zorlarken Latvala ve Tanak tehlikelerden kaçınarak günü dördüncü ve beşinci sırada tamamlamıştı. Cuma gününün son etabından itibaren tempoyu artıran Toyota pilotları, ikisi Tanak ve biri Latvala’ya ait olmak üzere 3 etabı birincilikle tamamladılar. Rakiplerin cumartesi öğleden sonra yapılan Yeşilbelde 2 etabında sorun yaşamasıyla birlikte Tanak en hızlı zamanlarını yaparak liderliğe yükseldi. Latvala ise ikinci sırayı elde etti. İkili günü sorunsuz bir şekilde tamamlarken Tanak, Latvala’nın 13.1 saniye önünde yer aldı. Ayrıca Tanak, üçüncü sıradaki rakibine göre 1 dakikadan daha fazla farkla üstünlük kurmayı başardı.

Toyota’nın diğer pilotu Esapekka Lappi ise, sabah bölümünün son etabında yol dışına çıkarak yarışı bırakmak zorunda kaldı. Günün tamamlayan Lappi, Pazar günü Rally2 kuralları altında, aracın tamir edilmesiyle birlikte yeniden yarışmaya devam etmeyi amaçlıyor.

Hedef: Son 4 Etabı kazanmak

Toyota’nın takım kaptanı Tommi Makinen, şampiyona adına çok sıra dışı bir gün olduğunun altını çizerek, “Bugün ralli şampiyonasında uzun zamandır görmediğimiz bir gün geçirdik. Pilotlar ve otomobiller adına birçok zorluk yaşandı. Sıcak hava ve zor şartlar, lastik aşınmasını son derece artırdı. Sonuç olarak ralli hayatta kalmakla ilgilidir ve şu anda iyi bir pozisyondayız. Pilotlarımız ralliyi çok iyi kontrol ettiler ve sadece Esapekka’dan küçük bir hata geldi. Ancak yeni rallilerde bu tür şeyler olur. Şimdi yarın için performansımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Rallisi’nde birinci sırayı alan Tanak, olumlu bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “En başından itibaren bu yarışı kazanmanın hız ile ilgili değil dayanıklılık ve sorunlardan kaçınmak ile ilgili olduğunu söylemiştim. Şu ana kadar iyi bir iş çıkardım. Hem ben, hem de Jari-Matti Latvala ciddi bir problem yaşamadık ve bu pozisyonda olmak güzel. Yine de Pazar günü için dört etap var ve her an her şey olabilir. İşimize odaklanıp, finişe sorunsuz bir şekilde ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Genel klasmanda ikinci sırada yer alan Jari-Matti Latvala ise, Yaris WRC’nin performansından çok memnun olduğun belirterek, “Bazı yerlerde yol tutuş çok yüksekti ve buralarda zorlama şansı bulduk. Ancak çok fazla tehlikeli kaya ve tümsek var, bu yüzden araca hasar vermek çok kolay. Pazar günü, istikrarlı olmak ve sakin kalmak çok önemli” dedi.

Türkiye Rallisi Pazar günü yapılacak dört kısa etapla son bulacak. Toplamda 35 km civarı koşulacak günde, Marmaris etabıyla başlangıç yapılacak ve Ovacık, Gökçe etaplarının ardından yine Marmaris etabıyla tamamlanacak. Günün en uzun etabı ise, 12.6 km ile Gökçe etabı olacak.