WRC’de yarışan ve şampiyonluk kazanan TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Şampiyonası takımının deneyimlerinden elde edilerek yapılan GR Yaris, aynı zamanda profesyonel yarış pilotlarının deneyimleri dikkate alınarak geliştirildi. Bu özel modeller, dünyanın her yerindeki farklı yol koşullarında sürücülerin tüm tepkilerine yanıt verecek ve her sürücünün keyifle kullanacağı şekilde tasarlandı.

 Yüksek performans, düşük ağırlık

Japonya’da sunulacak GR Yaris ürün gamında yer alan RZ ve RC versiyonlarının 272 HP üreten 1.6 litre turbo üç silindirli motoru, 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirildi. Bununla birlikte yine Japonya’da sunulacak RS versiyonunda, 120 HP güç üreten 1.5 litre üç silindirli motor ve 10 kademeli Direct Shift-CVT şanzımanı kullanılıyor.

 GR Yaris’in alüminyum kaputu, bagaj kapağı ve kapı panellerinin yanı sıra üst gövdesinde tasarım özgürlüğü sağlayan karbon fiber takviyeli plastik tavan paneli de yer alıyor. Hafiflik adına yapılan çalışmaların yanı sıra GR Yaris üstün bir aerodinamik performansa da sahip.

 Daha iyi otomobiller yapma felsefesiyle, GR Yaris’in ön ve arka süspansiyonları, TOYOTA GAZOO Racing’in Dünya Ralli Şampiyonası’nda zorlu etaplardan elde ettiği tecrübeyle özel olarak optimize edildi. Üretim, Toyota’nın spor otomobil yapmasıyla ünlü Motomachi tesisinde kurulan üretim hattında GR FACTORY tarafından gerçekleştirilecek. Burada araçların montajının üstün işçiliğiyle bilinen Takumi Ustaları tarafından gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıklar da yapıldı.