17 yıl aradan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’nda Yaris ile yarışacak olan Toyota, bu otomobilin yüksek performanslı versiyonunu da sunmaya hazırlanıyor.

Yaris ürün gamının dinamikliğinin tanımını baştan yazacak olan yeni spor versiyonun, 3 kapılı gövde tipine sahip ve 210 beygirlik güç üreten bir motorla donatılmış olduğunu biliyoruz. B segmentinde yüksek performansa sahip otomobiller arasında yerini alacak olan yüksek performanslı yeni Yaris, ralli otomobili ve Yaris ürün yelpazesi arasındaki köprüyü oluşturacağı apaçık ortada.

Yüksek motor gücüne sahip olacak Yaris, tasarım değişiklikleriyle de bir hayli dikkat çekiyor. Yüksek performanslı yeni Yaris’te yeni bir ön yüz, yeni bir arka tasarım ve modernleştirilmiş bir kabin bizi bekliyor. Estetik farklılıkların yanı sıra otomobilin yol tutuşu ve genel konforunda da birçok değişiklik yapıldığı söylenenler arasında. Yüksek performanslı Yaris’in gelmesiyle birlikte segmentinde hibrit modeli de sunan Yaris’in ürün yelpazesi şimdi çok daha güçlü hale gelmiş oldu.

Yüksek performanslı Yaris ilk kez, 9-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenilerinee sunulacak. Fuarda Monte Carlo Rallisi’yle birlikte Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk yarışına çıkacak olan “Yaris WRC” ile birlikte sergilenecek.