Yaris WRC ile Rally GB’ye katılan Toyota Gazoo Racing, Ott Tanak ile sezonun altıncı galibiyetini elde etti. Güç Etabı’nda en hızlı zamanı elde eden Tanak, hafta sonundan maksimum puanları çıkardı. Kris Meeke ise, dördündü sırayı alarak markalar şampiyonasında takım adına önemli puanlar getirdi.

Bu sonuçlarla birlikte TOYOTA GAZOO Racing, Tanak ile Pilotlar Şampiyonası liderliğini sağlamlaştırırken, Markalar Şampiyonası’nda ise birinci ile olan puan farkını sekize indirmeyi başardı.

2019 WRC Şampiyonası’nın bir sonraki durağı ise, sezonun sondan bir önceki yarışı olan ve 25-27 Ekim’de gerçekleştirilecek İspanya Rallisi olacak. Sezonun toprak ve asfalt etaplarını bir araya getiren tek rallisi olan İspanya ayağı, takımların otomobillerini hızlı bir şekilde etaplara adapte etmesini gerektiriyor.

Toyota Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nı domine ediyor

Diğer yandan Toyota Gazoo Racing, Fuji’de gerçekleştirilen 2019-2020 WEC sezonunun ikinci yarışını da kazandı.

Son Dünya Şampiyonu Toyota, bu galibiyetle birlikte bu pistte son 8 yılda 7 zafer elde etmiş oldu. Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima ve Brendon Hartley Toyota TS050 HYBRID ile birinciliği elde ederken, Mike Conway, Kamui Kobayashi ve Jose Maria Lopez ise ikinci sırayı aldılar. Böylece Toyota sürücüleri, Pilotlar Şampiyonası’nda aynı puanla liderliği paylaşırken, TOYOTA GAZOO Racing Takımlar Şampiyonası’nda 35 puan farkla ilk sırada yer alıyor.

Toyota duble zaferin ardından Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın üçüncü yarışında daha fazla handikap ile yarışa çıkacak. Bir sonraki yarış ise, 10 Kasım’daki Şangay 4 Saat mücadelesi olacak.