2016’nın nisan ayında 9 milyon barajını aşan hibrit otomobil satışları, sadece 9 ay gibi kısa süre içerisinde 10 milyon adedi geçmiş oldu. Hibrit teknolojisini yakın ve orta vadede çözüm olarak gören Toyota, bu teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor ve 2020 yılında her Toyota modelinin birer hibrit versiyonunun olması hedefini de taşıyor.

Hibrit araç modellerini artırarak yeni bir segment yaratan Toyota, tüm otomobil endüstrisinde çevreci ve yakıt verimliliğine sahip araçlarıyla küresel çevre sorunlarına katkı sağlamaya da başladı. Hibrit araçların kullanılmasıyla birlikte, eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre yaklaşık 77 milyon ton daha az CO2 emisyonu salımı gerçekleştiği ve 29 milyon kilolitre yakıt tasarrufu sağlandığı ortaya çıktı. Sağlanan 77 milyon ton CO2 tasarrufu; Empire State Binası’nın hacminin 40 bin 778 katına eşit. Bu oran ayrıca 15,4 trilyon şişelenmiş soda üretimine de denk geliyor. Toyota hibrit araçlarla tasarruf edilen yakıtla ise dünya ve ayın etrafında 1,5 milyon kez dönülebiliyor.

Toyota, 2015 yılında açıkladığı “Çevre Hedefi 2050” çerçevesinde otomobillerin doğaya etkilerini sıfıra indirmeyi planlıyor. Hibrit teknolojisi ise, 21. yüzyıl için çekirdek teknoloji olarak konumlandırıldı. Hibrit, elektrikli ve bataryalı araçlardan yakıt hücreli araçlara kadar çevreci otomobillerin geliştirilmesindeki tüm teknolojik altyapının oluşmasını kapsıyor. Toyota, 2050 hedefiyle birlikte her geçen gün çevreci otomobil model yelpazesini genişletmeye devam edecek.

Toyota’nın sessiz ve çevreci motoru ile benzersiz bir sürüş keyfi sunan hibrit modelleri arasında bulunan; Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Prius ve C-HR modelleri Türkiye’de de satışa sunuluyor.