Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın (WEC) ikinci yarışı olan 24 saatlik Le Mans yarışında Toyota TS050 HYBRID otomobilleri, tarihi bir zafere imza atarak ilk 2 sırayı paylaştı. 86 kez düzenlenen Le Mans 24 Saat’e 20’nci kez katılan Toyota böylelikle ilk zaferini elde etti.

Aralarında F1 Dünya Şampiyonu olan Fernando Alonso’nun da yer aldığı Toyota’nın 8 numaralı TS050 HYBRID aracını kullanan Sébastien Buemi ve Kazuki Nakajima zorlu yarışa pol pozisyonundan başladılar. Circuit de La Sarthe’daki 388 zorlu turun ardından damalı bayrağa erişen Toyota, böylece Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndaki liderliğini perçinlemiş oldu.

256 bin 900 taraftarın önünde gerçekleştirilen yarışta galibiyete uzanan 8 numaralı Toyota TS050 HYBRID, üçüncü sıradaki rakibine 12 tur fark atarak gücünü ortaya koydu. İkinci sırayı elde eden TS050 HYBRID’in direksiyonunda ise Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López yarıştı. Toyota, La Sarthe Pisti’nde yarış kazanan ikinci Japon üretici olarak tarihe geçerken, Kazuki Nakajima ise, bir Japon otomobiliyle zorlu Le Mans yarışını kazanan ilk Japon pilot unvanını da elde etti.

Hibrit Teknolojisinin Zaferi

Toyota’nın Le Mans 24 Saat’te büyük üstünlük kurarak galibiyet elde etmesinin arkasında sürekli olarak geliştirilen hibrit teknolojisi yatıyor. 2012’ye göre yüzde 35 oranında daha az yakıt tüketen hibrit otomobille yarışan Toyota, galibiyet mücadelesini sadece kendi arasında verecek kadar iyi bir performans ortaya koydu.

İlk iki yarışı kazanan TOYOTA GAZOO Racing, 9 haftalık aranın ardından 2018-19 WEC sezonunun üçüncü yarışı için 6 saatlik Silverstone yarışında mücadele edecek.