Doğuş Otomotiv’in toplumun her kesiminde trafik güvenliği konusunda olumlu kültürel değişim yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Trafik Hayattır kurumsal sosyal sorumluluk platformu, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Trafik Hayattır Platformu’nun cep telefonu kullanımı nedeniyle gözden kaçırılan trafik levhalarına ve özellikle yaya geçitlerine dikkat çekmek için İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilen ‘Kaçan İşaretler’ projesi, açık hava mecrasından yararlanan reklamveren, reklam ajansı ve medya planlama şirketlerinin yaratıcı işlerini ödüllendiren Açıkhava Reklamcıları Vakfı’nın Açıkhava Reklamları Yarışması’nda 2 büyük ödüle layık görüldü.

Ekran dışında alışılagelmiş medyanın haricinde yapılan, açık havada tüm objelerde ve yerlerde olan reklam türlerini kapsayan, reklamı yapılan ürün/hizmetin ait olduğu sektör dikkate alınmadan, yaratıcılık ve yenilikçilik vizyonuna göre değerlendirildiği Ortam Reklamı ( En İyi Ambient) kategorisinde, Trafik Hayattır Platformu farklı sektörler arasından sıyrılarak 1.lik ödülünün sahibi oldu. Kentlere yapılan sosyal sorumluluk projelerinin, reklam uygulama ve tasarımlarının değerlendirildiği ‘Kentsel Tasarım’ büyük ödülünü de kazanan Trafik Hayattır, radyo, iletişim ve kurumsal sorumluluk alanındaki başarılarına farkı bir alanda daha başarı eklemiş oldu.

Yaz aylarında nüfusu üç katına çıkan Seferihisar’da kamu kurumları işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında ilçedeki yaya geçitlerine “Telefonda gördükleriniz, yoldakileri kaçırmanıza neden olur” ve trafik güvenliği açısından riskli noktalarda bulunan hız limiti, dur tabelası, dönülmez ve yaya geçidi levhalarına, SMS tasarımıyla ‘Telefonunuza bakarken kaç mesaj kaçırdınız?’ gibi ilave yazılar yerleştirilmişti.

 

Trafikte cep telefonu kullanımını farklı bir şekilde eleştiren proje, 27.Kristal Elma Reklamcılık Ödülleri’nde de Gümüş Elma Ödülü ve Doğrudan Pazarlama 2015 Ödülleri’nde de Yılın Gerilla Aktivitesi Ödülü’nü kazanmıştı.