Doğuş Otomotiv’in 2004’ten bu yana başarıyla sürdürdüğü kurumsal sosyal sorumluluk platformu Trafik Hayattır’ın bisiklet kullanıcılarının trafikte daha güvenli olmaları amacıyla geliştirdiği “HOP!” uygulaması, Karşıyaka Bisiklet Şenliği’nde İzmirli bisiklet kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü.

Bu yıl birincisi düzenlenen ve yaklaşık 500 bisiklet yarışçısının katıldığı Karşıyaka Bisiklet Şenliği, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Trafik Hayattır sosyal sorumluluk platformu, etkinlikte Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Katlanabilir Bisiklet etabının sponsorluğunu üstlendi.

Trafik Hayattır ayrıca bisiklet kullanıcılarının trafikte daha güvenli olmaları amacıyla geliştirdiği “HOP!” mobil uygulamasını Milli Triatlet İpek Onaran ile birlikte katılımcılara tanıttı. Büyük ilgi gören “HOP!” uygulaması indirenler tarafından bisiklet sürücülerine sağladığı sürüş güvenliği ile beğeni topladı. Trafik Hayattır ana sponsoru olduğu Katlanabilir Bisiklet etabında ilk 3’e giren yarışmacılar sürpriz hediyeler ile ödüllendirildi.

HOP! Hakkında:

Trafik Hayattır’ın, trafikte araçlar kadar bisiklet kullanıcılarının güvenliğinin artırılması amacıyla geliştirilen HOP adlı mobil uygulama hem iOS hem de Android Store’dan indirilebiliyor. Uygulamayı indiren kullanıcılardan yola çıkmadan önce uygulamayı açmaları ve sürücü modunu seçmeleri isteniyor. Seçilen moda göre çalışan uygulama “araba” modundayken yaklaşan bisiklet sinyallerini dinliyor, “bisiklet” modunda ise etrafa sinyal gönderecek şekilde çalışıyor. Bisiklet sürücüsü, uygulamaya sahip araç sürücüsüne 30 metreden daha yakın yaklaştığı anda uygulama aktif hale geliyor. Araç sürücüsünü sesli ve görsel olarak uyarıyor. 

Böylece bisiklet sürücüsünü görmeden dönüş yapan, aniden sağ şeritte duran, durağan haldeyken etrafını kontrol etmeden kapılarını açan araç sürücüleri uyarılıyor. Uygulama birçok bisikletinin aynı anda geçmesi veya yakın sürelerde geçmesi halinde ise akıllı bir algoritma ile sürücüyü rahatsız etmeyecek şekilde optimize çalışıyor.