Bu yıl beşincisi düzenlenen ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen CSR Exellence Awards ödüllerinde; lise son sınıfta bulunan ve ehliyet almak üzere olan gençlerde trafik güvenliği konusunda farkındalığı ve bireysel sorumluluğu geliştirmeyi amaçlayan Trafikte Gençlik Hareketi, gönüllülük kategorisinde ödül kazandı. Ödül töreni geçtiğimiz günlerde Palace of Westminister/Londra’da gerçekleştirildi.

 

“Trafikte Gençlik Hareketi” Projesi 5 Yaşında

 

Trafikte Gençlik Hareketi projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2012 yılından bu yana Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında uygulanıyor.

 

Projeyle, lise öğrencileri, öğretmenler, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Ayrıca proje kapsamında düzelenen Trafikte Genç Fikirler isimli ödüllü yarışma ile de ortaöğretim öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda bir iletişim kampanyası geliştirip, uygulamaları sağlanıyor. Böylece öğrencilerin öğrendiklerini uygulamaya geçirmesi ve trafik güvenliği konusunun gündemde kalması mümkün oluyor.

 

Goodyear’ın “Trafikte Gençlik Hareketi” projesiyle; 5 yılda 155 bin kişiye eğitim verilirken, gönüllülük, iletişim ve saha uygulamalarıyla da 2 milyondan fazla kişiye doğrudan erişim sağlanmıştır.

 

Trafikte Gençlik Hareketi Hakkında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri T.A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi projesi, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülüyor. Proje, 2012 yılında hayata geçirildi. Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, hayata geçirdiği “Trafikte Gençlik Hareketi” projesiyle öğretmenleri, öğrencileri, veliler ve okul servis sürücülerini trafik güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.