Eskişehir’den Kars’a uzanan TransAnatolia Rally Raid’in beşinci günü 16 Eylül Perşembe sabahı Refahiye Tabiat Parkından start aldı. Yarışçılar 196 km’si özel etaptan oluşan rotada sırasıyla Yassıçemen, Otlukbeli ve Karasu özel etaplarından geçerek günü toplam 297 km’lik sürüş ile Erzurum Palandöken’de noktaladı.

16 Eylül Perşembe günü sıralama şu şekilde gerçekleşti;

Motosiklet grubunda; KTM 450 ile yarışan İtalyan Cesare Zacchetti 3 saat 36 dakika 30 saniye ile birinci, Ducati Multistrada V4 ile yarışan İtalyan Andrea Rossi 3 saat 42 dakika 26 saniye ikinci, KTM 450 ile yarışan İtalyan Alberto Bertoldi 9 saniye farkla üçüncü oldu. Genel klasmanda İtalyan Cesare Zacchetti birinci, Alberto Bertoldi ikinci ve Andrea Rossi üçüncü durumda. Günün en başarılı Türk sporcuları ise Ejder Erişti ve Süleyman Aydın oldu.

Otomobil grubunda SSV sınıfında iki araç ilk üçe girdi. Can-Am Maverick X3 ile yarışan S.Barbaros Yangın & Ali Osman Kutanoğlu ikilisi dünkü sıralamada 20.sıradayken bugün 3 saat 32 dakika 22 saniye ile birinci oldu. Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar ikilisi 27 saniye farkla ikinci olurken, Can-Am Maverick X3 ile yarışan Federico Butto & Filippo İppolito ikilisi 3 saat 35 dakika 32 saniye ile üçüncü oldu.

Genel klasmanda ise Federico Butto & Filippo İppolito ikilisi birinci, Mert Becce & Sertaç Tatar ikinci, Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar üçüncü durumda.

Yarışçılar 17 Eylül Cuma günü, 216 km’si özel etaptan oluşan toplam 300 km’de yarışacak olup, Narman, Topyolu ve Sarıkamış etaplarından geçerek günü Kars Sarıkamış’ta noktalayacak.

Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katıldı.

11.yılında TransAnatolia’nın sponsorları arasında Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, Anlas, İzeltaş, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne bulunuyor.