KIA, en prestijli uluslararası ürün tasarımı yarışmalarından biri olan 2016 Red Dot Ödülleri yarışmasında “Ürün Tasarımı” kategorisinde iki ödül kazandı. KIA bu yeni başarısı ile yüksek tasarım standartlarına sahip otomobil markalarından biri olma özelliğini güçlendirmiş oldu.

2016 Red Dots ödüllerine damgasını vuran KIA, Sportage ve Optima modelleri ile “Ürün Tasarımı” kategorisinde başarıya ulaşırken, Optima modeli ayrıca çığır açan tasarımlara verilen “Best of the Best” ödülüyle onurlandırdı. 2016’nın ilk çeyreğinde dünya pazarında otomobil severlerle buluşan Yeni KIA Sportage ve KIA Optima modelleri, Red Dot ödülü ile tasarım alanındaki iddiasını farklı bir boyuta taşımış oldu. KIA markası bu başarı ile 2009 yılından bu yana toplam 15 Red Dot ödülü kazanmış oldu.

KIA’nın ürün yelpazesinin tasarım odaklı dönüşümünde başrol oyuncularından biri olan KIA Sportage, uzun yıllardır markanın Avrupa’da en çok satan aracı konumunda bulunuyor. Dünya çapında en fazla satan KIA modellerinden biri olan KIA Optima da markanın gelişimine katkı sağlıyor. Her iki model de dış tasarımlarındaki netlik, farklılık ve sportif zarafet bakımından kendi kategorilerindeki rakiplerini geride bıraktı.

Almanya’da düzenlenen dünyanın en eski ve prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot Tasarım Ödülü, bağımsız bir jüri tarafından 1955 yılından beri veriliyor. Yeni KIA Sportage ve Yeni KIA Optima modelleri, 2016’da ayrıca diğer prestijli tasarım ödülleri IF Design ve Good Design ödüllerine de layık görüldü.