Porsche, şimdiye kadarki en güçlü ve kuşkusuz en özel 911 Turbo modelini tanıttı: 911 Turbo S Exclusive. Coupé gövdeye sahip olacak olan otomobil 607hp'lik birgüç değerine sahip. Porsche 911 Turbo S Exclusive Serisi, 27 hp'lik bir güç artışına ek olarak, benzersiz tasarımı, daha kaliteli malzemeler ve lüks ayrıntılar nedeniyle standart 911 Turbo S'den de baya farklı. Bu araç, Zuffenhausen'deki merkezdeki yeni Porsche Özel Manufaktur'da karmaşık bir şekilde elle bitiriliyor. Daha önce "Porsche Exclusive" olarak bilinen kurum içi atölye, sınırlı sayıda seriden sorumlu olmanın yanı sıra müşteri isteklerine göre özelleşme konusunda uzmanlaştı. Ve Porsche müşterileri, ilk kez, spor otomobilleriyle aynı tasarımda yapılandırılmış Porsche Design'un eşleşen kronografına (evet, ciddiyiz!) sahip olabilirler.

Artan güç ve Performans

Özel bir güç kitine sahip 3.8 litrelik, altı silindirli biturbo sıralı motor, 2,250 ila 4,000 rpm arasında çalışan maksimum 750 Nm'lik bir torka sahip. Bu, Porsche 911 Turbo S Özel Serisi, 2.9 saniyede 0 ila 100 km / saat hızlandırdığı ve 200 km / s eşiğini geçmek için 9.6 saniye sürdüğü anlamına geliyor. Bu sayede, 330 km / saat'lik en üst hıza ulaşabilir. Yakıt tüketimi 9.1 l / 100 km'de standart model ile aynıdır. Bu, 212 g / km CO2 emisyonuna karşılık geliyor. 911 Turbo S Exclusive Serisi, standart olarak merkezi kilitlemeli, siyah boyalı 20 inç jantlar ile birlikte gelir ve tasarım çizgileri, yeni bir lazer teknolojisi kullanarak Golden Yellow Metallic'te dikkatlice bitirilir. PCCB seramik fren sistemi için fren kaliperi ilk kez Golden Yellow Metalik Porsche logolu siyah boyalı bir versiyonda mevcuttur. Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) ve Sport Chrono paketi ile aktif spor şasisi standart ekipmana dahildir. Arka aks direksiyonu ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) devinim hareketi dengelemeyi geliştirir ve istikrar sağlar.

Vergiler dahil Porsche 911 Turbo S Serisi ve ülkeye özel ekipman fiyatları Almanya'da 259.992 EUR'dan başlayacak. Araç bugün itibariyle Almanya'da satışa sunuldu. Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series, Almanya'da 9,950 EUR'dan başlayarak satışa sunulacak. Saat, aracı satın alırken müşterinin gereksinimlerine göre yapılandırılabilir ve Porsche Merkezlerinde mevcuttur. Bagaj seti Almanya'da 5.474 EUR tutarında olup, fabrika koleksiyonu veya herhangi bir Porsche Merkezi'ndeki Porsche Tequipment ile bağlantılı olarak mevcuttur.