31 yıldır yapılan ve dünyanın en prestijli tek marka kupalarından birisi olarak kabul edilen, Mobil 1’in ana sponsorları arasında yerini aldığı Porsche Carrera Cup Fransa serisinin şampiyonu Türk pilot Ayhancan Güven oldu. Çoğunluğu Fransız 19 pilotun yarıştığı seride 2018 sezonunda şampiyonluk elde eden ve kupayı kazanan ilk yabancı pilot olarak tarihe geçen Ayhancan Güven, bu başarısını bir kez daha tekrarlayarak iki sene üst üste Porsche Carrera Cup Fransa şampiyonu oldu.
Porsche Carrera Cup Fransa’nın son ayağı olan Paul Ricard’daki hafta sonunun ilk yarışı Ayhancan Güven için oldukça şansız bir olaya sahne oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ayhancan iyi bir start aldı ve kısa süre içerisinde farkı 1 saniye üzerine çıkarmayı başardı. Son 7 dakikaya kadar en yakın rakibi şampiyona ikincisi Latorre’yle arasını 1 saniye civarında tutuyordu ancak sol arka lastiği bir anda patladı ve pite gelerek yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bu noktadan sonra rahat şekilde yarışı lider götüren Latorre yarışı kazanmayı başardı ve şampiyonada 15 puan farkla liderliğe yükselmeyi başardı. İlk günün sonunda Milli Gururumuz Ayhancan Güven için her şey mucizelere kaldı. Çünkü Paul Ricard’daki yarışların ikinci gününde Ayhancan’ın birinci, rakibi Latorre’nin ise 7’inci veya daha aşağıda yarışı bitirmesi gerekiyordu. Bu da şampiyona için gerçekleşmesi imkansıza yakın bir ihtimaldi. Ancak Ayhancan Güven inanmıştı ve ilk günün sıralama seanslarına pist rekoru kırarak başlamıştı.
 
Kırdığı 02’05.446 pist rekoruyla beraber yarışa pole pozisyonunda başlayan temsilcimiz Ayhancan Güven, iyi bir startla ilk sırayı korumayı başardı. Ayhancan’ın şampiyonadaki rakibi Latorre ise ilk virajın ardından 5. Sıraya geriledi. İlk turdaki olaylardan sonra piste güvenlik aracı girdi. Güvenlik aracının ardından yeniden startta Ayhancan harika bir soğukkanlılık ve başlangıçla yerini korudu ve taktik yaparak mesafeyi açmadan ilk sırada yarışı sürdürdü. Bu arada rakibi Latorre yeniden startta 8’inci sıraya kadar geriledi. Bitime yaklaşık 8 dakika kala Latorre atak yaparken spin attı ve büyük zaman kaybederek 9’uncu sıraya kadar geriledi. Yarışı ilk andan itibaren birinci sırada götüren Ayhancan Güven, rakibi Latorre’nin 8’inci sırada kalmasıyla hem yarışı hem de Mobil 1’in ana sponsorlarından birisi olduğu 2019 Porsche Carrera Cup Fransa’yı kazanmış oldu.