Ferrari Challenge Europe’da 458 Challenge EVO kategorisinde lider durumda olan milli sporcu Galip Atar, 23 – 24 Eylül tarihlerinde İngiltere’nin Silverstone Pisti’nde gerçekleşecek serinin 5. Ayağında start alacak. Ferrari Challenge tarihinde şampiyona liderliğine yükselme başarısı gösteren ilk Türk pilot olan Atar, Silverstone’da kazanarak puan farkını açmayı ve liderliğini perçinlemeyi hedefliyor.

Ferrari Challenge Europe’da ilk dört yarış sonrasında 115 puan ile kategorisinde lider durumda olan Galip Atar’ı 8 puan fark ile Alman pilot Holger Harmsen takip ediyor. Avrupa’nın birçok pistinde yarış tecrübesine sahip olan milli sporcu, ilk kez start alacağı İngiltere’nin efsanevi pisti Silverstone’da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek liderliği korumayı ve Avrupa şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

Formula 1 başta olmak üzere Dünya’nın en büyük şampiyonalarına ev sahipliği yapan 5.890 metre uzunluğundaki Silverstone Pisti’nde koşulacak Ferrari Challenge Europe 5. Ayak programı, Cuma günü yapılacak test ve serbest antrenmanlar ile başlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri Türkiye saati ile 16:15’de start alacak olan yarışlar ile haftasonu tamamlanacak.