22 ülkeden 58 otomobil ve 116 sporcunun katıldığı, yerli ve yabancı 350 medya mensubu tarafından takip edilen organizasyon Netsel Marina’da gerçekleştirilen start seremonisi ile başlamış oldu. Organizasyon açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Aydın Milletvekili Kuvvet Erim, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve sanatçı Emel Sayın ile çok sayıda davetli katıldı. Marmaris Netsel Marina girişinde gerçekleştirilen seremonide Bakan Kasapoğlu, sporculara başarı dileyerek organizasyonu resmen başlatırken, yurt dışından gelen çok sayıda sporsever ile töreni tekne ve yatlardan takip eden izleyiciler de alkışlarla pilotları destekledi.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, daha sonra yat ile Atatürk Meydanı’na geçerken tekne ve yatlardan yarışları takip eden turistleri selamladı. TURSAB Turkey Full Speed seyirci özel etabı öncesi, meydanda uzun süre havai fişek gösterisi yapıldı.

Rallinin ikinci günü olan 14Eylül Cuma koşulan 6 özel etabın ardından genel klasman Thierry Neuville birinciliği ile tamamlanırken, ikinci Sebestian Ogier ve üçüncülükte de Andreas Mikkelsen yer aldı. Hyundai pilotu Neuville ile Ford pilotu Ogier arasında sadece 0.3 saniyelik fark var. Mikkelsen ile Ogier arasındaki fark ise 2.3 saniye… İlk üçün 2.6 saniye içerisinde sıralanmış olması Türkiye Rallisi’ndeki heyecanı ortaya koyuyor.

 Zorlu ralli, 15 Eylül Cumartesi günü Yeşilbelde, Datça ve İçmeler ve 16 Eylül Pazar günü de Marmaris, Ovacık, Gökçe etaplarında devam edecek. Ekipler pazar gününü ve ralliyi İçmeler pazar yerinden başlayarak Asparan’da sona erecek Power Stage (avantaj etabı) ile yarıışı tamamlayacaklar. Rallinin finiş seremonisi ve ödül töreni de saat 14:28’den itibaren Asparan Servis Park‘taki podyumda gerçekleştirilecek.