Avrupa Birliği haricinde Amerika, Japonya, Çin, Kuzey Kore, İsviçre ve daha 20 ülkeyi kapsayan ve  en büyük ölçekte Ar-Ge yatırımı yapan ilk 2500 şirketin yer aldığı listenin 2015/2016 mali yıl sonuçlarına göre Tofaş listeye 182.5 milyon Euro’luk yatırımla 547. sıradan girdi. Böylelikle Tofaş  Türkiye’den listeye giren 6 şirket içinde en önde yer aldı. Geçtiğimiz yıl da 574. sırada ve  Türkiye’den ilk sırada listede yer alan  Tofaş, bu yıl 27 basamak birden yükseldi.

Türkiye’nin Ar-Ge yatırımı konusunda lider şirketi olmaktan yana memnuniyet duyduklarını dile getiren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu,Yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam yatırım sonucunda devreye aldığımız Egea Projesi ile Türkiye otomotiv sektörünün tarihine geçen bir yatırım gerçekleştirdik. Tüm bu süreçte Ar-Ge kabiliyetlerimizi geliştirirken çalışanlarımıza da yatırım yaptık.  Bugün 600 kişiyi aşan bir ekiple Ar-Ge faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bölgesel bir üretim merkezi olmakla birlikte, Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) stratejik bir Ar-Ge ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tofaş şu anda FCA EMEA Bölgesi’nde en büyük ikinci Ar-Ge merkezi konumunda. Yeni ürün geliştirme alanındaki atılımlarımızın dünya Ar-Ge yatırımları listesinde Türkiye’den sıralamaya iki yıl üst üste en önde giren şirket olmamızda önemli bir etkisi bulunuyor” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde, Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ne göre "Otomotiv Sektöründe En Başarılı Ar-ge’ ödülüne iki  yıl üst üste layık görüldüklerini de hatırlatan Cengiz Eroldu, “Üst üste iki defa Türkiye’nin otomotivde en başarılı Ar-Ge’si seçilmemiz bizi ayrıca gururlandırıyor. Ar-Ge’ye ve dünya klasında (World Class Manufacturing-WCM) üretime uzun yıllardan bu yana,  aralıksız yatırım yapıyoruz.  Yaptığımız yatırımların meyvesini sadece Tofaş olarak değil Türkiye otomotiv sanayii olarak da alıyoruz. En son devreye aldığımız Fiat Egea projesiyle de küresel rekabet avantajı sağlıyoruz.  Projenin başarısı sadece adet, üretim ve ihracat artışından ibaret değil. Yeni ürün projeleri bizim yetkinliklerimizi arttırmamıza da etki ediyor. Şirketi topyekün ileriye taşımamıza vesile oluyor” açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği Endüstriyel Ar-Ge Yatırım Skorbord Listesi’nin 2016 versiyonu, 2015-2016 mali yılında dünya çapında en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilk 2500 şirketi ortaya koymaktadır. Bu çalışmanın 2016 listesinde, Avrupa Birliği’nden 590, ABD’den 837, Japonya’dan 356, Çin’den 327, Tayvan’dan 111, Güney Kore’den 75 ve İsviçre’den 58 şirket yer almaktadır. 2016 listesine göre tüm dünyada Ar-Ge yatırımlarının arttığı dikkat çekerken, ilk 2500 şirketin toplam 2015/2016 mali yılı dönemi Ar-Ge harcaması, geçtiğimiz döneme göre % 6.6’lık artışla 696 milyar Euro olmuştur.