“Türkiye otomotiv pazarı yılbaşındaki tahminlerimizin üzerinde seyrediyor. Pazarın şu ana kadarki dinamiklerine baktığımızda, son yıllarda olduğu gibi, bu sene sonunda da, 900 bin-1 milyon bandına ulaşacağını öngörüyoruz. Yılsonu otomobile ve  hafif ticari satış tahminimiz 925.000 seviyesinde. Fiat markası olarak ilk 7 ayda toplam 60 bine yakın satış gerçekleştirdik; otomobil-hafif ticari araç satış dengesini de yine neredeyse yüzde 50/50 sağlamış durumdayız.

Pazar paylarına baktığımızda ise yılın ilk 7 aylık döneminde yüzde 12’nin üzerinde bir pazar payı elde ederek pazardaki konumumuzu ikinci sıraya yükselttik. Otomobil pazar payımızın geçen yıla göre önemli bir artışla %9’a yaklaştığını vurgulamak isterim. Ayrıca yine ilk 7 ayda iç pazardaki toplam oto ve hafif ticari araç satışlarımızın %90’dan fazlasının yerli üretim olduğunu da belirtmek isterim. Fiat markası olarak Türkiye’de bayilerimiz ve yeni ürünlerimizle birlikte büyüdüğümüz bir süreç içindeyiz.”

Fiat Egea Ailesi 70 bin adede ulaştı!

“Lansmanından bu yana geçen iki yıllık süreçte, (Kasım 2015-Ağustos 2017) Egea Ailesi’nin satış adedi 70 bine erişti. Sadece 2017’de 25 bin adet satış gerçekleştirdik. Geçen yıl olduğu gibi, bu yılın ilk 7 ayında da Türkiye’de en çok satan model Fiat Egea oldu. Egea Sedan özelinde bakıldığında, bu yıl da Türkiye otomotiv pazarında en çok tercih edilen model olmaya devam ediyor. Egea Hatchback’in satış performansından da memnunuz. Kendi sınıfında en çok tercih edilen ilk 5 model arasında yer alıyor. Egea Station Wagon ise pazara çok kuvvetli bir giriş yaptı. Hatırlarsanız lansman döneminde kendi segmentinde pazarı ikiye katlayacağız diyorduk, bunu başardık. Sonuç olarak Egea Ailesi satışlarımız beklediğimiz gibi, gayet pozitif gidiyor.”

Lüks mini Fiat 500’ün Türkiye’deki pazar payı yüzde 5-10 arasında değişiyor!

“Türkiye’de mini sınıf satışları büyük bir pay oluşturmuyor. Fiat markası bu sınıf içerisinde Panda ve 500 modelleriyle yer alıyor. Sadece 500’ün bu segmentin içindeki payı yüzde 5-10 arasında seyrediyor. Lüks mini sınıfta ise Fiat 500 en çok satan model konumunu koruyor. Satış adetleri kadar müşterilerimizin markaya bakış açıları, modele olan duyarlılıkları ve genel olarak memnuniyetleri bizi oldukça mutlu ediyor. Sık sık söylediğimiz gibi, otomobil sektörünü sadece rakamlarla ifade etmek rasyonel değil, işin duygusal boyutu bakımından Fiat 500 markamıza değer katmaya devam ediyor.”

Yeni 500L Daha SUV

MPV sınıfı hem Türkiye’de hem de Avrupa’da küçülüyor; müşterilerin beklentileri MPV’den SUV’a doğru kayıyor. 500L’nin yenilenmesinde müşterinin tercihleri dikkate alındı. Sürüş dinamikleri arttırıldı, yüksek sürüş pozisyonu elde edildi. Arazi kabiliyeti geliştirildi. Yeni 500L ailelerin kullanımına uygun, geniş, ferah özgün tasarımının yanında SUV özelliklerini de içerisinde barındıran, çok fonksiyonlu bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. SUV pazarında 500X ile de varız. 500X büyüyen SUV pazarında, konumunu başarıyla koruyor. 2017 Cenevre Fuarı’nda tanıtılan 500X S Design’ı da yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacağız.”

SUV pazarından nasıl bir pay alabilir?

“İki modeli birlikte değerlendiriyoruz. 500X daha sportif ve performans beklentisi daha yüksek olan otomobilseverlere hitap ediyor. 500L ve 500X’in toplam pazardan alacağı pay olarak da kendimize tek bir hedef belirledik; ikisinin toplamda yüzde 10’luk bir pay almasını hedefliyoruz. “

500L’nin satış hedefi

“Bu senenin sonuna kadar 500 Ailesi’nde yaklaşık 2500 adetlik bir satış gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yılın tamamında ise 500X + 500L kendi segmentinde yüzde 10’luk bir pay alıp oradaki adedi de 3500-4000 bandına taşımayı hedefliyoruz. Bu satışlarda 500L’nin satış hacminin daha yüksek olmasını bekliyoruz. “