Ücretsiz araç muayene randevusu yeni yapıyla daha hızlı ve kolay alınabilecek...!

2015 verilerine göre* dünya çapında 1.52 milyar, Türkiye’de ise 31,7 milyon kişi, aktif olarak mobil internet kullanıyor. Bu, mobil cihazların kullanıcının günlük rutininin olmazsa olmazı haline gelmesi demek… TÜVTÜRK’ün açıkladığı rakamlara göre araç muayene için randevuların yüzde 66’sı, kurumun internet sitesi üzerinden alınıyor. 2015 Ocak - Temmuz döneminde, 3,4 milyon randevunun alındığı tuvturk.com.tr internet sitesi, ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri. Mobil internet kullanıcılarının oranının da her gün artış gösterdiği internet sitesi ve site üzerindeki online randevu sistemi, araç sahiplerinin mobil internet kullanım ihtiyacına cevap vermek üzere responsive bir yapıda düzenlendi.

Milyonlarca araç sahibine muayene randevusu alma konusunda kolaylık sağlayacak olan bu uygulama, kapsamlı bir kullanıcı deneyimi tasarımı sürecinden geçerek dijital tasarım, kullanım ve teknoloji trendlerine uygun olarak tasarlandı.

Kullanıcılar www.tuvturk.com.tr üzerinden yalnızca araç plakası ve şehir girerek, randevu alımına başlayabiliyor. Lokasyon tanıma özelliğiyle de sistem, kullanıcının bulunduğu ili ve yeri algılıyor, istasyonların doluluk oranlarına göre randevu saati ve günü tavsiye ediyor, muayene tekrarı randevusu için gelen araçları plakadan tanıyarak ilgili istasyona yönlendiriyor. Siteye paralel olarak responsive hale getirilerek, mobil cihazlara uyumluluğu sağlanan harita ara yüzünde, kullanıcıların bulunduğu noktadan seçtikleri istasyona yol tarifi de sunuluyor.

Randevu alma sürecini hızlandırdı

Tüm bu yeniliklerin, araç kullanıcılarının yorumları ve tavsiyeleri ışığında kullanıcı deneyimi bazlı (UX) tasarım sonrasında gerçekleştirildiğini söyleyen TÜVTÜRK, yeni internet sitesinin, ortalama 2 dakika 20 saniye süren randevu alma süresini, 1 dakika 30 saniyeye indirdiğini belirtti.