Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olarak beş kıtada ve 30’un üstünde ülkede dev bir araç filosunu yöneten LeasePlan, Avrupa'da 100'den fazla şehirde faaliyette olan Uber ile olan iş birliği ağını genişletti. Daha önce Portekiz, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde gerçekleştirilen iş birliğinin kapsamı Türkiye’nin de içinde yer aldığı Pan-Avrupa olarak büyüdü. Bu kapsamda Uber, kiralık araçları temin etmesi için LeasePlan ile anlaştı. LeasePlan'ın teklifi, bakım onarımdan sigortaya kadar, geniş bir hizmet paketini kapsıyor.

“Araç temin etmek bizim uzmanlık alanımız!”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Uber EMEA Başkanı Pierre-Dimitri Gore-Coty, “Uber Avrupa çapındaki on binlerce kullanıcıyı, tek bir tuşla güvenli ve konforlu seçeneklerle buluşturuyor. Kullanıcıların taleplerine en hızlı şekilde yanıt verebilmek için ortaklıklarımıza her zaman yenilerini ekliyoruz. Bu ortaklıkla, sürücülerin piyasadaki en iyi tekliflere ulaşabilmesini ve Uber ile yolculukların olabildiğince kusursuz olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Araç çağırma ve paylaşım endüstrisine filo yönetimi hizmetleri sunabilecek lider konumda olan LeasePlan CEO'su Tex Gunning ise, “Teknolojinin imkânları vasıtasıyla Uber sürücülerinin yolcular ile buluştuğunu” belirtti. Gunning, “Araç sağlamak ve onları yolda tutmak bizim uzmanlık alanımız. Bu nedenle sürücülerin bu tarz ihtiyaçlarına yardımcı olmak, bizim işimizin doğal bir sonucu” açıklamasında bulundu.

23 ülkede iş birliği yapılacak

2009 yılında San Francisco’da faaliyet göstermeye başlayan Uber, yolcularla sürücüleri bir araya getiren bir hizmet sunan uygulama olarak dikkat çekiyor. Neredeyse tüm akıllı telefonlarla entegre çalışabilen sistem sayesinde, kullanıcılar telefonlarından araç çağırabiliyor, sürücünün kim olduğunu görüp, araç gelişini takip edebiliyor. Türkiye’de şimdilik İstanbul’da hizmet veren Uber’in sisteme kayıtlı 3000’in üzerinde sürücü ortağı bulunuyor. Portekiz'de, 500'ün üzerinde Uber sürücüsü, araçlarını LeasePlan’den kiraladı. Fransa ve Hollanda’da ise LeasePlan ve Uber, kısa süre önce iş birliği yapmaya başladı. 2017'nin sonuna kadar, 23 ülkedeki Uber sürücülerinin, LeasePlan'in sorunsuz mobilite çözümlerinden faydalanması bekleniyor.