DEV EVLİLİK TÜRKİYE’DE YENİ İŞBİRLİKLERİN ÖNÜNÜ AÇABİLİR

A.Ç : Günlerdir FCA ve PSA evliliği konuşuluyor. Otomotiv sektöründeki, devler mantık evliliği yaparak hayatlarını sürdürmek amacındalar. Hem bu evliliklere nasıl bakıyorsun? Hem de olası bir FCA&PSA evliliği Türkiye'ye nasıl yansır. Bu konulardaki görüşünü alabilir miyim?
 
U.S : Büyük bir rekabetin yaşandığı otomotiv sektöründe, maliyetleri azaltmak gerekiyor. Evlilik ve işbirliği gibi yöntemlerle maliyetleri düşüren, markalar arası sinerjiden yararlanıp devleşen gruplar var. Günümüzde birleşmeler artık bir zorunluluk haline geldi. Bugün tek başına üretim yapan markaların gelecekte ayakta kalma şansı yok. Geçen yıl hayatını kaybeden CEO’su Sergio Marchionne, görevi boyunca birleşmelere sıcak bakmış ve konsolidasyonlarla dünyada 5 büyük otomotiv üreticisinin kalacağını iddia etmişti. GM, Ford ile işbirliği yapmak istemiş, ancak başarılı olamamıştı. Marchionne’nin ardından Fiat Chrysler Automobiles FCA Başkanı John Elkann bayrağı devraldı. 2019’un yaz aylarında Fransız Renault Grubu ile flört etti. Ancak bu evlilik gerçekleşmedi. Geçen hafta FCA’nın Fransız PSA Grubu ile flört ettiği gündeme bomba gibi düştü. Auto Ajans’ın haberine göre, FCA ve PSA Grubu dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisini oluşturmak için yüzde 50-50 hisse takasıyla güçlerini birleştirecek. Fiat ve PSA yaptıkları ortak açıklamada, iki grubun yetkililerinin görüşmeleri önümüzdeki haftalarda sonuçlandırmaya çalışacağını ifade ettiler. FCA Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, ortak şirkete başkanlık edecek. PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares de yeni şirketin CEO’su olacak. 
Birleşme ile 50 milyar dolarlık bir otomotiv devi ortaya çıkacak. Yeni şirket, 8.7 milyon araç satışıyla dünyanın en büyük dört üretici arasına girecek. Bu birleşmenin Türkiye’ye de etkileri olacak. FCA-PSA toplam satışlarda liderliğe yükselecek. Ayrıca Bursa’daki Tofaş fabrikasında yeni işbirliklerinin önü açılabilir. Daha önce Tofaş, PSA Grubu bünyesindeki markalar için Bursa’da üretim yapıyordu.”
  
 
YERLİ OTODA ASIL İŞ ARALIK AYINDAN  SONRA
 
A.Ç : “Yerli otomobili görmemize 1 aydan az zaman kaldı. Tabi takvim eğer ilan edildiği gibi işlerse. Ne bekliyorsun yerli otomobil yolculuğundan? Şu ana kadar olan çalışmalar ve asıl bundan sonrası için neler düşünüyorsun?
 
U.S: “Yerli otomobili aralık ayında göreceğiz. Yerli otomobille ilgili merak ettiğimiz tüm soruların yanıtlarını aralık ayında alacağımızı umuyorum. Açıkçası yerli otomobille ilgili kafamda bir soru işareti yok. Sonuçta ortaya yürüyen bir araç çıkacak. Öncelikle Gürcan Karakaş önderliğindeki deneyimli ekibin başarılı işler yapacağına inanıyorum. Ancak TOGG ekibinin asıl işi bundan sonra başlayacak. Yerli otomobili marka yapmak, pazarda rekabet edebilir hale getirmek vb işler kolay değil. Onları zahmetli ve uzun bir yolculuk bekliyor.
  
YERLİ ÜRETİCİLER TALEBİ KARŞILAMAKTA ZORLANDILAR
 
A.Ç: “Şu sıralarda en çok tartışılan konulardan biri de, otomotiv sektörümüzdeki yöneticilerin yılı öngörememesi. Şu anda otomobil satacakken "pazar daralır" diye düşünüldüğü için stok tutmayan yöneticiler bir tarafta; "pazar açılır" diyerek stok bulunduran ve şu sıralarda satış yaparak daralan pazarda pazar payını arttıran markalar diğer tarafta. Otomotiv sektöründeki yöneticileriniz yeteneklerini daha önce konuşmuştuk. Ama şu gelinen noktada 2 ayrı profil çizen yöneticileri nasıl değerlendiriyorsun?
  
U.S : “Sanırım kimse kamu bankalarının faiz indirimini beklemiyordu. Bu yüzden yılın son üç ayına stoksuz girildi. Ancak, Türkiye’de üretim yapan markalarla kamu bankaları iş birliğiyle yapılan faiz indirimi kampanyası pazarı canlandırdı. Yeterli stoğu olmayan markalar, talebi karşılamakta zorlandı. 
Diğer yandan Sanayi Bakanlığı’nın emisyon takvimini uzatmaması da Türkiye’de fabrikası bulunan bazı firmaların üretim planlarını olumsuz etkiledi. Yeni regülasyona uyum için motor ithal etmek zorunda kaldılar. Bu aydan itibaren taleplerin karşılanacağı söyleniyor.”