Eski Alfa Romeo takım müdürü Vasseur, Mattia Binotto'nun ayrılmasının ardından Ocak ayında Maranello'da dizginleri ele aldı.
Başlıca görevlerinden biri takımı bazı kilit işe alımlarla güçlendirmekti; bu görev, bahçe izniyle bağlı olan kilit personeli işe almak için gereken süre nedeniyle daha da zorlaştı.
Ferrari'nin önde gelen iki isminin ayrılmasıyla iş daha da zorlaştı; yarış direktörü Laurent Mekies AlphaTauri'ye, kıdemli tasarım mühendisi David Sanchez ise McLaren'e giderek doldurulması gereken boşluklar bıraktı.
Vasseur Mercedes'in performans direktörü Loic Serra'yı çoktan işe almış olsa da, mevcut durumda Serra'nın 2025'e kadar işe başlaması beklenmiyor.
İstediği ekibi kurmaya ne kadar yakın olduğu sorulduğunda Vasseur görevin asla bitmeyeceğini söyledi.
"Kilometrelerce uzaktayız çünkü benim işimi yaparken mükemmel bir yapı olduğunu hayal etmek zorunda değilsiniz" dedi.
"Her zaman gelişmeniz ve her zaman bir şeyleri değiştirmeniz gerekir. İki yıl üst üste aynı yapıda kalırsanız ölürsünüz, çünkü diğerleri gelişecektir.
"Bu da şunu yapmalıyım, bunu yapmalıyım ve bu işe yarayacak diyebileceğim net bir resme sahip olmadığım anlamına geliyor. Bu aptalca olurdu."
"Önümüzdeki haftalarda, önümüzdeki aylarda, önümüzdeki yıllarda bazı değişiklikler yapacağız çünkü bazı konular diğerlerinden biraz daha uzun. Ama bu kalıcı bir evrim ve kalıcı bir gelişme."
Vasseur, ekibin 2024 aracıyla nereye gitmesi gerektiğini anlamaya başladığını söylüyor.
"Evet, durum hakkında, nerede zayıf olduğumuz ve nerede daha iyi durumda olduğumuz hakkında çok daha iyi bir fikre sahip olmaya başlıyoruz" dedi.
"Ama bunu kendime saklayacağım. Üzgünüm! Ama yarıştan yarışa durum hakkında çok daha iyi bir resim elde etmeye başladığımız kesin."
Bu arada Vasseur, Charles Leclerc'in geçen hafta sonu Spa'da sağlam bir üçüncülük elde etmesinin ardından ayaklarının yere basması konusunda ısrar etti.
"Çok sakin kalacağım, çünkü bir hafta önce aynı basın toplantısını yaptık ve dünyanın öbür ucundaydık, McLaren uçuştaydı ve biz aptaldık vb." dedi.
"Bir haftadan diğerine McLaren bugün en arkada, biz ise en öndeyiz.
"Bu da sakin kalmamız, yarıştan yarışa sakin olmamız gerektiği anlamına geliyor. Sürünün çok sıkışık olduğunu biliyoruz, bu yüzden bir ya da iki şey için P2'den P11'e geçebilirsiniz.
"Ve bu sezonun sonu değil, daha yapacak çok işimiz var. Ancak sezonun ilk bölümünü olumlu bir tonda bitirmek elbette güzel. En azından iki hafta boyunca aklımızda olumlu bir yarış olacak."