Ocak ve Şubat 2020 dönemine bakıldığında Avrupa ikinci el pazarının yıla iyi başladığını söyleyebiliriz. Mart itibariyle, dünyada yayılmaya başlayan COVID-19 salgını İtalya, Fransa, İspanya gibi volatilitenin yoğun yaşandığı ülkelerde bazı soruları da beraberinde getirdi: 

❶2008 / 2009 döneminde olduğu gibi RV değerlerinde bir çöküş beklenebilir mi? ❷Günlük değişen bir ortamda piyasa hareketlerini nasıl yakından izleyebiliriz? ❸Yetkili bayilerin ve filo sahibi firmaların sorunları yönetmek ve kendilerini en kötü senaryolardan korumak için uygulayabilecekleri hafifletici önlemler nelerdir? 

■ Avrupa ülkelerinin trendleri, ikinci el pazarlarında gerçekleşen satış kayıplarının daralma hızlarına bakılarak gruplar halinde ayrı tablolarda paylaşılmıştır. 

■ 1. tablo, satış kayıplarının en hızlı yaşandığı ülkeleri göstermektedir. Avrupa ülkeleri arasında pandemiden en ağır etkilenen İtalya’da Mart ayı itibariyle, pazarda yoğun bir hareketlilik yaşanırken, son iki hafta içerisinde diğer Avrupa ülkelerinde de keskin bir düşüş izlendi. 

■ Almanya sosyal mesafe önlemlerine daha az dikkat etmesi nedeniyle salgından daha fazla etkilendi ve satışlarında daha hızlı bir düşüş görüldü.