2011 yılından bu yana her sezon düzenlenen, heyecanı ve rekabeti yüksek, seyircisi bol olan V2 Challenge bu sezon ilk yarışını kıyasıya bir rekabet ile tamamladı. Motorsporlarına yeni başlayan pilotların kıyasıya mücadele ettiği yarışta, tahminlerinde üzerinde bir heyecan yaşandı.

Antrenman turlarında piste alışan pilotlar, sıralama turlarında avantaj elde etmek için büyük mücadeleler verdi.

İLK YARIŞIN BİRİNCİSİ SAMİ BÖLÜKBAŞI!

16 pilotun tamamına yakınının motorsporları kariyerine başladığı yarış, büyük bir heyecan ve kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Spin atanların, yarışın ortasında kalanların ve temasların sık sık görüldüğü bir yarış gerçekleşti. Yavuz İpçi'nin yaşadığı yakın temas sonucu V2 Challenge'ın ilk kazası yaşanmış oldu. Altı tur ikinciliği sürdüren Emir Özkan ise, Kaan yüksel'in geç firen yapması ile kazaya karışarak yarış bitimine doğru dokuzunculuğa geriledi. Mücadele sonucunda sezona iyi bir başlangı yapan Sami Bölükbaşı birinci, Ersin Yücesan ikinci ve Murat Osman Özdemir üçüncü olarak yarışı tamamladılar.

İKİNCİ YARIŞ EMİR ÖZKAN'IN!

Format gereği ilk yarışta puan alan ilk 8 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası yaşandı. İlk yarıştan sonra İkinci sıradan start alan Emir Özkan liderliği ele geçirdi. İlk haftanın son ayağında ilk yarışın üçüncüsü Murat Osman Özdemir ikinci, İhsan Pekayla ise üçüncü oldu.

Türkiye'nin genç pilotlara yönelik en popüler motorsporları organizasyonu olan Volkicar V2 Challenge 12 Şubat'ta 2. Etap yarışları ile İzmir Ülkü Park Pisti'nde devam edecek.