Nissan Motor rekor satışla 2017 yılında 5.82 milyon adede ulaşırken Fransız Renault yıl boyunca toplam satışını 3.76 milyon olarak bildirdi. Mitsubishi'nin 1.03 milyon adet satışıyla birlikte hafif araçlarda tüm grubun toplam satışı 10.61 olarak gerçekleşti.

Böylelikle, üç otomobil üreticisinin oluşturduğu grubun satışları bünyesinde Audi, Skoda, Seat ve Porsche markalarını da barındıran 2016'nın zirvedeki markasıVolkswagen'in 10.53 milyonluk rekorunu kırmış oldu. 

 

2016 yılında 2.sırada yer alan Japon otomobil üreticisi Toyota ise ağır yük aracı Hino satışları hariç tam 10.2 milyon adede ulaşmıştı.

Pek çok otomobil üreticisi, başta elektrikli arabalar ve sürücüsüz araçlar olmak üzere yeni nesil otomotiv teknolojileri geliştirmek için gereken yatırım miktarının artması ve maliyetlerden tasarruf etme zorunluluğuyla birlikte satış hacimlerini arttırmaya çalışıyor. 

Renault - Nissan grubu da aynı motivasyonla 2016 yılında Mitsubishi'yi satın almıştı. 

Renault - Nissan Başkanı Carlos Ghosn da tasarruf miktarını 2022 itibarıyla 10 milyar euro olarak hedeflerken, satışlar için yıllık 14 milyon adet planlanıyor.

Renault, Nissan ve diğer otomobil üreticileri daha fazla araç parçası paylaşımı yapmak ve üretim platformlarını konsolide ederek araştırma arge ve üretim maliyetlerini kısmak ve karlılığı artırma peşinde. 

Toyota da benczer bir yaklaşımla Mazda ve Suzuki ile işbirliğine giderek elektrikli başta olmak üzere diğer otomotiv teknolojilerinin geliştirmek ve pazarlama maliyetlerinde öne çıkmaya çalışıyor. 

Öte yandan, tüm otomobil üreticileri için tozpembe bir tablo söz konusu değil. Geçen sene Avrupa operasyonundaki Opel'i PSA'ya satarakl karlılığını arttırmaya çalışan General Motors bunu başarmışa benziyor. GM, kar marjını ocak ve eylül ayları arasında yüzde 6.8 oranına taşırken aynı dönemde Nissan, Renault ve Mitsubishi ise sırasıyla yüzde 5, yüzde 4.8 ve yüzde 4.3 ile çalışmıştı