Volkswagen CC'nin halefi, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Sport Coupe GTE konsepti olabilir dediğimiz günlerde marka tarafından paylaşılan bir çizim ile bu bilgi doğrulandı.

Arteon markanın yeni ön tasarımının ilk temsilcisi olabilir. Yeni burun tasarımında ön ızgara ile ön farlar tamamen yeni bir tasarımını beraberinde getiriyor. bu yapı gelecek Volkswagen modellerinde de karşımıza çıkabilir.

Markanın güncel tasarım dilinde de kullandığı yatay bölünmüş ön tasarım yeni tasarım çizgileriyle de daha belirginleşiyor. Yeni mimaride ön ızgaranın her bir çıtası üç boyutlu tasarıma sahip farlarla bütünleşiyor. Doğal olarak farlarda LED teknoloji devreye giriyor. Markanın Fastback olarak adlandırdığı dört kapılı coupe tasarımı camla birlikte açılan büyük bagaj kapağıyla kullanışlı bir yapı vaat ederken çerçevesiz kapı camları yine kullanılmaya devam edecek.

İsmi ile çok şey ifade ediyor: Arteon ismi iki heceden oluşuyor. İlk hece ‘Art’ İngilizce Sanat anlamına geliyor ve otomobilin dört kapılı coupe formunu beraberinde getiren tasarım çizgilerini temsil ediyor. ikinci hece olan ‘eon’ ise markanın Çin pazarı için ürettiği lüks modeli ‘Phideon’un son hecesinden alınmış ve böylece premium algısını temsil ediyor.

İlk kez Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıkacak olan yeni Volkswagen Arteon 2017 yılının yaz aylarında ise lanse edilecek.