Tüketicilerin Volkswagen'a olan güveni, Dieselgate skandalının ardından düşüş göstermiş ve üretici yıllar yıllar geçmesine rağmen ardından gelen problemlerle uğraşıyor. Skandalın arkasında durup geride bırakmaya ve tüketici güveni kazanmaya çalışmak için VW, I.D. serisi ile lider bir elektrikli otomobil üreticisi olarak kendini yeniden tanımlanmaya odaklanıyor. Ayrıca Alman otomobil firması 2025 yılına kadar 35 elektrikli araç çıkarmayı hedefliyor. Bununla birlikte, firmanın başına birçok iş gelmesine sebep olan dizel üniteleri bırkacağını sanıyorsanız, bir oturup düşünün deriz.

Volkswagen'in yıllık genel toplantısında markanın CEO'su Mathias Muller, "geleceğin elektrik olduğunu" yinelemekle birlikte "dizelin yakın gelecekte vazgeçilmezliğini koruyacağını" açıkça belirtti. VW'nin yanma motoruna olan bağlılığını vurgulayan Muller, VW'nin gaz ve dizel motorlarını, 2020 yılına kadar yanma motorlarını yüzde 10-15 arasında daha verimli hale getirmek amacıyla daha temiz hale getirmek istiyor. "Bu çevreyi korumaya ve kaynakları korumaya yardımcı olacak," dedi. Bunu başarmak için VW cari döviz kurlarında yaklaşık 10,9 milyar dolar olan 10 milyar avro değerinde yatırım yapacak. Müller, Dieselgate patlamasından da utangaç değildi.

"Bu, aynı zamanda ve özellikle de Euro 6 dizellerinde geçerli, sıcak tartışmalara rağmen" dedi. Ayrıca VW dizel otomobillerin artık ABD'de satılmadığını ve yalnızca Avrupa'da geliştirileceğini de ima etti. İçten yanmalı motor öncelikli olarak Problemin bir parçası değil, 124 yıl sonra icat edildi, dizel motor hala potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanmak istiyoruz "diye konuştu. Ne olursa olsun, Amerika daha verimli VW yanma motorlarından hala yararlanacak. Yurtdışı dizel modellerinde tüketici güvenini geri kazanmak için otomobil hala kayalık bir yol taşıyor.