Koltuk bileşenleri ve diferansiyel yuvalarının tedarikçileri bu parçaları Volkswagen’e göndermeyi durdurmuştu, bu da merkez fabrika Wolfsburg dahil pek çok fabrikada üretimin aksamasına hatta durmasına yol açmıştı. Tedarikçi firmalar CarTrim ve ES Automobilguss, Volkswagen’in bir kontratı iptal etmesine tepki olarak daha önce taahhüt ettikleri teslimatları yapmayı bırakmıştı. İki firma, iptal edilen kontratın kendilerine milyonlarca euro zarara yol açtığını belirtiyor. Yaşanan bu olumsuzlukların ardından Volkswagen ve tedarikçi firmaların sahibi olan Horizon Grup anlaşmaya vardılar. Volkswagen sözcüsü anlaşmanın detaylarının gizli kalacağını duyurdu. Sözcü, tedarikçilerin yakın vadede Volkswagen’e teslimat yapmayı sürdüreceğini, kapatılan fabrikaların adım adım yeniden üretime hazırlandığını açıkladı.

Fabrikalar 24 saatten biraz daha uzun süre kapalı kaldı. Volkswagen üretimin durdurulması esnasında mesai yaptırılmayan işçilerini geri çağırıp bu kez fazla mesai yaptırarak siparişlerini gecikme olmadan yetiştirebileceğini belirtti.

Golf dünya çapında Volkswagen’in en çok satan modeli Golf’ün başarısı devam etse de Volkswagen dizel skandalı nedeniyle son 12 ayda iniş çıkışlar yaşadı.

Volkswagen sözcüsü yaşanan son kriz için “Müşterilerimizi etkileyecek bir olumsuzluk yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Teslimatlarda yaşanabilecek münferit gecikmeler için özür diliyoruz” dedi.