Elektrikli araçların dönemi başladı ve Volkswagen de onu I.D Buzz ile şekillendiriyor. I.D. Buzz konsepti Detroit'teki 2017 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Yeni bir dönem için hazırlanan bir Microbus olan elektrikli konsept, Volkswagen markasının kökenleri ve onun heyecan verici geleceği arasındaki bağlantıyı daha da geliştiriyor. I.D. Buzz, 2016 Paris Motor Show'da sunulan Compact I.D. gibi, elektrikli mobiliteye ilgi çekici tasarım veren ve markanın ve modellerinin bir dönüşümünü yansıtan yeni bir Volkswagen aracı.

Volkswagen markasının yönetim kurulu başkanı Dr. Herbert Diess, "Volkswagen markasının büyük elektrik saldırısı, 2020'de tamamen yeni bir araç mimarisi ile başlıyor ve bu yeni bir nesille tamamen faaliyete geçeceğimiz zamandır Tüm elektrikli araçları pazara sunarken 2025 yılına kadar bu araçlardan yılda bir milyon satmak istiyoruz ve elektrikli mobiliteyi Volkswagen'in yeni markası yapıyoruz "dedi.

I.D. Buzz,  Volkswagen'in sıfır emisyonlu marka stratejisini izliyor. İddiası: "Geleceği gerçekleştiriyoruz". Bu strateji için dört alanda yenilik yapmaktadır:

Akıllı Sürdürülebilirlik-Volkswagen, yenilikçi yüksek hacimli elektrikli otomobil modellerinin gelişimini ilerletiyor
Otomatik Sürüş-Volkswagen, otonom sürüş sayesinde otomobilleri daha da güvenli ve konforlu hale getirecek
Sezgisel Kullanılabilirlik - Volkswagen, sezgisel olarak çalışabilen ve yeni ekran ve kontrol konseptleri sunan otomobiller üzerinde yoğunlaşıyor.
Bağlı Topluluk-Gelecekte, Volkswagen, insanları, arabaları ve çevreyi bir Volkswagen kullanıcı kimliği ile birbirine bağlıyor. 
Volkswagen, çok yönlü elektrikli hareketliliğin I.D. ile Detroit'te olabileceğini gösteriyor ve bu konsept aracın, tüm tekerleklerden çekişle maksimum alan kullanımı, ön ve arka akslarda elektrikli motorlarla tamamen kendiliğinden sürüş modu ("I.D. Pilot") ve yeni nesil ekran öğeleri ve kontrolleri bir araya getirebileceğine inanıyor.

111 kWh kapasiteli pillerinin Avrupa standartlarında 600 km menzil sunduğunu söyleyen Volkswagen Amerika kıtasının standartlarında bu menzilin 430 km'nin biraz üzerinde olacağını tahmin ediyor. Piller, hızlı şarj seçeneğiyle %80 doluluk oranına yarım saatte ulaşabiliyor.