Volkswagen Grubu, Yeni bir basın açıklamasında uluslararası yöneticiyi ve idareciyi kendine çekmek adına iletişim dili olarak İngilizce kullanmaya karar verdi. 

Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Skoda, Scania kamyonları ve SEAT'ın sahibi olan Volkswagen Grubu, farklı iş alanlarında ve markalarda kazanılan yurtdışı görev ve bilgilere büyük öncelik veriyor. Otomobil üreticisine göre asıl amaç, “daha fazla uluslararasılık, çeşitlilik ve perspektif değişimi. 

Volkswagen'in yönetim kurulu üyesi Karlheinz Blessing, "Sayısallaştırma, bağlantı ve e-hareketlilik endüstrimizi değiştirecek" dedi. Açıklamalarında ayrıca  "Bu nedenle, yönetim kültürünü iyi bir zamanında yeniden düzenliyoruz. Çeşitlilik ve uluslararası deneyim, yönetim için her zamankinden daha önemli olacak. Tartışma ve karar verme kültürünü teşvik edeceğiz, yapılan hataları kabul edip, kendini düzeltmeyi destekleyeceğiz, girişimci düşünce ve eylemi güçlendireceğiz, çevikliği teşvik edeceğiz ve Grup genelinde kapsamlı işbirliğini güçlendireceğiz "ifadelerine yer verdi.