Volkswagen, dizel emisyon skandalının ardından elektrikli araç segmentine oldukça fazla yatırım yapmaya başladı. Birbiri ardına tanıtılan konseptler, gelecek yıllarda üretilecek olan elektrikli modellerin önizlemesi niteliğindeydi. 

Marka, tanıtılan konseptlerin ardından şimdi de bir elektrikli motor tanıttı. EA288  Evo kod adı ile tanıtılan yeni motor, 4 silindirli 2.0 litrelik dizel bir ünite.Ancak diğer dizellerden farklı elektrikli bir motor ile kombine edilmesi.

Bugüne kadar hep elektrikli üniteleri benzinli motorlar ile anmıştık.Fakat Volkswagen bizi bu konuda şaşırttı ve elektrikli motoru dizel motor ile kombine etti.12 voltluk ufak elektrik motora sahip olan 2.0 TDI, lityum iyon batarya paketi ile eşleştirildi.Volkswagen' in açıklamasına göre yeni motor, şuanki motorlara göre daha az emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

Yeni dizel-hibrit motor 136 hp' den 204 hp' ye kadar uzanan farklı güç seçeneklerine sahip olacak. Tork değerleri henüz açıklanmadı ancak Volkswagen, tork üretiminde %9' luk bir artık olacağını belirtiyor.İlk olarak Volkswagen veAudi modellerinde kullanılacak olan motor, daha sonra Seat ve Skoda modellerinde de görev yapacaktır.