Frankfurt Motor Show’da Volkswagen, tamamen elektrikli araç konseptinin ilk örneklerinden birini dünyaya tanıttı. Volkswagen geçtiğimiz yıl ortaya çıkan emisyon skandalı ile beraber tamamen elektrikli araçlara yöneleceğini açıklamıştı. Tamamen elektrikli 23 adet model üreteceğini açıklayan firma ilk konsepti olan Crozz’u Frankfurt Motor Show’da sergiledi. 2020 yılında piyasaya çıkacak olan ilk tam elektrikli model elektrikli araçlarda ne gibi özellikler olacağını gözler önüne seriyor.

4 kapılı olarak tasarlanan Crozz dev tekerlekleri ile küçük gibi görünse de arka kapıların geriye doğru kayarak açılan yapıda olması, geniş bir iç hacim sağlayacağı şeklinde bir açıklama Volkswagen yetkilileri tarafından iletilen notlar arasında yer alıyor.

Elektrikli otomobil öncüsü Tesla ile benzerlik gösteriyor

Volkswagen Crozz, 4 kapılı bir SUV olarak tasarlanmış. Kapıları arkaya doğru açılan araç geniş bir iç hacim sağlıyor. Konsept araçta ‘CleanAir’ özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde içerideki havanın kalitesi ekranlarda gösteriliyor. Tesla Model X’de buna benzer bir özellik bulunuyor ve bu özelliğe ‘’bioweapondefensemode’’ denilmişti.

Volkswagen’in tam elektrikli konsepti 500km menzili karşılayacak pillerle donatılmış. Saatte maksimum 180 km hıza ulaşabiliyor.

Hızlı şarj sistemi kullanıldığı zaman bataryalar, 30 dakikada %80’e kadar doluyor. Volkswagen bu modelin otonom sürüşü desteklediğini ve gelecekte sesle kontrol özelliğinin de aktif olabileceğini belirtti.
2020 yılında piyasaya çıkması planlanan Crozz, Volkswagen’in 2025 yılına kadar geliştireceği tamamen elektrikli modeller hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Frankfurt Motor Show’da Volkswagen, tamamen elektrikli araç konseptinin ilk örneklerinden birini görücüye çıkardı. Volkswagen geçtiğimiz yıl ortaya çıkan emisyon skandalı ile beraber tamamen elektrikli araçlara yöneleceğini açıklamıştı. Tamamen elektrikli 23 adet model üreteceğini açıklayan firma ilk konsepti olan Crozz’u Frankfurt Motor Show’da sergiledi. 2020 yılında piyasaya çıkacak olan ilk tam elektrikli model elektrikli araçlarda ne gibi özellikler olacağını gözler önüne seriyor.

4 kapılı olarak tasarlanan bu model dev tekerlekleri ile küçük gibi görünse de arka kapıların geriye doğru kayarak açılan yapıda olması, geniş bir iç hacim sağlayacağı şeklinde bir açıklama Volkswagen yetkilileri tarafından iletilen notlar arasında yer alıyor. 

Kaynak: Milliyet