Geride bıraktığımız 1 yıl Volkswagen için pek de iyi geçmedi. ABD'de emisyon skandalıyla başlayan kriz tüm dünyayı sardı. Birçok ülkede, VW markalı dizel motorlu otomobillerin emisyon değerlerinde oynama yapıldığı ortaya çıktı. Alman otomotiv devi milyarlarca dolar değer kaybı yaşarken, markanın itibar da sarsıldı. Bunun üzerine Volkswagen, elektrikli otomobil çalışmalarına ağırlık verdi. Firma böylece, azalan güveni yeniden güçlendirmek hem de çevreci olduklarının mesajını vermek istiyor. Bu doğrultuda ocak ayında Budd-e konsepti tanıtılmıştı.

Anlaşılan o ki Alman otomotiv devi, elektrikli otomobil girişini Budd-e ile sınırlamayı düşünmüyor. Geçtiğimiz aylarda Volkswagen'in 2025 itibarıyla 30 adet elektrikli otomobil modeli üretmeyi hedeflediği açıklanmıştı. Şirketin en yetkili isimlerinden Herbert Diess'in yaptığı son açıklamaya göre Volkswagen, önümüzdeki Paris Otomobil Fuarı'nda, 15 dakikalık şarj ile 480 kilometre yol gidebilen bir elektrikli otomobil tanıtacak.

Söz konusu otomobile dair fazla bilgi bulunmuyor. Volkswagen'e yakın kaynaklara göre bu araç, Golf boyutlarında olacak. İç mekanın ise Passat kadar geniş olması bekleniyor.

Alman otomotiv devinin hedefini daha iyi anlayabilmek için, günümüzde elektrikli otomobil alanında en başarılı olan Tesla Motors ile kıyaslama yapmak gerekiyor. Bildiğimiz üzere Tesla'nın elektrikli otomobilleri, 20 dakikalık hızlı şarj ile yaklaşık 200 km menzil sunuyor. VW ise 15 dakikada 480 km hedefliyor. Yani neredeyse Tesla'nın performansının 3 katı.

Geçtiğimiz sene, yine VW grubu bünyesinde bulunan Porsche de elektrikli otomobil konsepti Mission E'yi resmen tanıtmıştı. 2020'de piyasaya sürülmesi planlanan bu otomobilde ise mühendisler, 15 dakikada %80 batarya dolumu hedefliyor ki bu da yaklaşık 400 kilometre menzil anlamına geliyor.

Yeni Şafak