Kurulduğundan bu yana teknolojisini geliştirirken her zaman insan odaklı bir yaklaşım sergileyen Volvo Cars, üretimin her aşamasında sadece kendi kullanıcılarını ya da yolcularını değil tüm canlıları göz önünde bulunduruyor. Bu misyonla farklı alanlarda sürdürülebilirlik ve çevre odaklı çalışmalarına devam ediyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımına yeni bir örneği daha ekleyen Volvo Car Türkiye, Volkan Demirkuşak iş birliğinde gerçekleştirilen youtube programında her bölümündeki karbon ayak izi hesaplanarak, ortaya çıkan karbon salımı nötrlenecek.
 
Bundan 60 yıl önce, üç nokta emniyet kemerini icat ederek tüm otomotiv endüstrisine armağan eden ve 2019’da ise bir başka ilk olarak, E.V.A (Equal Vehicles for All) İnisiyatifi ile 40 yıldan fazla süredir topladığı, 72.000’den fazla yolcuyu incelediği kaza verilerini tüm sektörün kullanımına açan Volvo Cars’ın güvenlik geliştirme çalışmalarına, toplumsal gelişime öncelik verme fikri yön veriyor. Volvo Cars, güvenlik konusundaki sürdürülebilir yaklaşımını aynı zamanda gezegenin de güvenliğini sağlayacak şekilde kullanmak ve karbon ayak izini düşürmek için teknolojisini geliştiriyor.
 
Güvenlik ve sürdürülebilirlik konularında sektör öncüleri arasında yer alan Volvo Cars, karbon nötr hedefi doğrultusunda; otomotiv sektöründe uzun yıllardır gazetecilik yapan Volkan Demirkuşak’la iş birliği yaptı. Demirkuşak’ın hazırlayıp sunduğu youtube programında, konukların deniz ve tekne tutkularının yanı sıra çevre ve sürdürülebilirlikle ilgili konular da ele alınacak. Bu iş birliği kapsamında her bölümün karbon ayak izi hesaplanacak ve ortaya çıkan karbon salımı kadar karbon kredisi kullanılarak programın doğaya olan olumsuz etkisi sıfıra indirilecek.
 
Call on Carbon (Karbon Çağrısı) imzacılarından biri olarak Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlı üretim vizyonu ve stratejisi çerçevesinde 2025 yılına kadar yılda 1 milyar SEK tasarruf sağlamayı ve karbon emisyonlarını 2,5 milyon ton azaltmayı hedefliyor. Şirket, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil şirketi olma planının yanı sıra deri malzeme kullanılmayan tamamen elektrikli otomobiller sunmayı planlıyor. Volvo Cars’ın bu alanda en önemli amaçlarından biri de bütün bu strateji ve aksiyonları sonrasında, 2040 yılında üretim tesisleri, ofisleri, ürün ve servisleri ve bütün tedarikçi zinciri ile birlikte iklim nötr bir marka olmak.  Türkiye’nin karbon salınımını sıfırlayan ilk programı olacak proje Youtube’dan izlenebilecek.