Volvo Cars, global ölçekte okyanuslardaki plastikten kaynaklı çevre kirliliğine dikkati çekmek ve dünya üzerindeki pek çok kıyının temizlenmesi için 5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde dünyanın birçok ülkesinde kıyı temizliği yaptı. Türkiye’de de TÜDAV ile iş birliği yapan Volvo Car Turkey 123 kişilik bir ekiple Riva’da kıyı temizliği gerçekleştirdi.

16 ülkede 850’den fazla Volvo Cars yetkili satıcı çalışanı, 2018 Birleşmiş Milletler Dünya Çevre Günü ve BM Temiz Denizler kampanyası çerçevesinde kıyılarda çöp topladı. Dünya Çevre Günü’nün bu seneki teması “Plastikten Kaynaklanan Kirliliği Yenmek” olarak belirlendi ve Birleşmiş Milletler Çevre Programına göre, her sene 8 milyon tondan fazla plastiğin okyanuslara döküldüğünü açıkladı.

Volvo Cars’ın bu bağlamda ve Dünya Çevre Günü kapsamında pek çok ülkede düzenleyeceği ‘kıyı temizliği’ etkinliğine, Volvo Car Turkey de Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ile iş birliği yaparak özel bir aktivite ile dahil oldu. 27 çocuk, 96 yetişkin gönüllünün katıldığı TÜDAV’la ortaklaşa yapılan kıyı temizliğinde Volvo Car Turkey Riva sahillerinde kıyı temizliği gerçekleştirdi. Temizlik kapsamında kıyıdan 167,5 kg çöp ve plastik toplandı.

“Çevreye Duyarlı Otomobiller Üretmek Odağımız”

Kıyı temizliğinde konuşan Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, “Volvo Cars tüm tasarım teknolojilerinde insandan ilham alıyor. Çevre ise her zaman odak noktalarımız arasında ayrı bir yere sahip. Uzun bir süredir gelişim stratejilerimizin içerisinde sürdürülebilirlik ve çevre hassasiyeti önemli bir noktada. Yaptığımız tüm çalışmalarda da vurgumuz hep bu yönde oluyor. Daha çok çevreyi koruyan ve gelecek nesillere temiz bir dünya mirası bırakabilmek hepimizin arzusu. Bu nedenle bir yandan modellerimizi geliştirirken çevreye duyarlı otomobiller üretmek Volvo’nun temel değerlerinden biri. Elektrikli otomobiller, otonom sürüş, yakıt hassasiyeti bizim çevre konusunda üretim alanında yaptığımız çalışmalar. Fakat bunların yanı sıra özellikle okyanuslardaki plastik kirliliğine dikkati çekiyoruz” dedi.