Yeni satış rekoru Volvo Cars’ın devam eden operasyonel ve finansal dönüşümünün gücünü ve sürdürülebilirliğini vurguluyor. Bu rekor ayrıca, 2015’in sonlarında yeni Volvo XC90 ile artan global satışlarla birlikte şirketin yeni ürün stratejisinin doğru olduğunu gösteriyor.

Volvo Cars, global olarak üç ana bölgede güçlü satışlar elde etti. Toplam satışların yüzde 53,5’ini oluşturan Avrupa bölgesi satışları yıllık yüzde 10,6 artarak 269.249’a ulaştı. 2015 yılında Volvo’nun ABD pazarında yeniden canlanmasıyla momentum kazanan satışları yüzde 24,3 artış gösterdi. Çin’de ise zorlayıcı satış şartlarına rağmen satış rakamları mevcut düzeyini korudu ve dördüncü çeyrekte yüzde 11,4 artarak yılı kapattı.

Volvo’nun yeni model serisinin ikincisi -premium sedan S90- bu yıl Detroit’te, Kuzey Amerika Uluslararası Oto Fuarında (NAIAS) kamuoyuna tanıtılıyor. S90, ABD’de bahar aylarında satışa sunulacak. Önümüzdeki dört yıl içerisinde Volvo Cars tüm modellerini yenilemiş olacak.

Volvo Car Group CEO’su Hakan Samuelsson, “2015’in satış rekoru kırdığımız bir yıl olmasından mutluluk duyuyorum” diyor, “Şimdi, Volvo olarak, başarılı bir 2015’i geride bırakarak global dönüşümümüzün ikinci safhasına geçmeye hazırız. Dönüşümü tamamladıktan sonra Volvo Cars sektördeki pozisyonunu kuvvetlendirecek ve gerçek bir global premium otomotiv şirketi olacak. Önümüzdeki yıllarda daha pek çok rekor bizi bekliyor”  

Volvo’nun dönüşümünün ikinci safhası da tutkudan yoksun değil. Volvo Cars gelecek yıllarda premium rakipleriyle rekabet etmek için markasını yeniden konumlandırmaya devam edecek. ABD’deki operasyonlarını canlandırmaya ve global üretim ayak izini geliştirmeye devam edecek. Orta vadede Çin’deki büyümesini sürdürecek, Avrupa’daki pazar payını ikiye katlayacak ve global satışlarını 800.000 otomobile çıkartacak. Yeni motor teknolojilerine sahip tamamıyla yeni bir model serisi sunacak ve otomobil güvenliği ile otonom sürüşteki lider pozisyonunu koruyacak.  

Önümüzdeki yıllarda Volvo Cars’ın daha geniş 90 ve 60 serisi otomobilleri Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) üzerinde üretilecek. Volvo ayrıca, SPA üzerindeki kalite ve kapsamlılığı Kompakt Modüler Mimari (CMA) üzerindeki daha ufak otomobillerine uygulayarak, global ufak otomobil stratejisi ortaya koyacak.

Volvo, dünya standartlarının üzerinde güç ve emisyon değerlerine sahip, dört ve üç silindirli hybrid motor serileri sunarak küresel boyuttaki lider hybrid motor üreticisi olma konumunu gelecekte de sağlamlaştıracak.

İlk defa tamamen elektrikli bir otomobil geliştirecek. Volvo Cars orta vadede, yıllık satışlarının yüzde 10’unu elektrikli otomobillerin oluşturacağını düşünüyor. 

Volvo Cars, 2010 yılında, Zhejiang Geely Holdings tarafından satın alındıktan sonra üretim ayak izini genişletmenin dışında da önemli ilerlemeler kaydetti. Bu yıl duyurulan ABD’de, Güney Karolina’daki yeni fabrikası Volvo Cars’ın artık üç önemli küresel bölgede -Asya, Avrupa ve ABD- endüstriyel varlığı olduğu anlamına geliyor.

Frank Versaevel'den 2015 yılı değerlendirmesi

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Frank Versaevel de markanın 2015 yılını şöyle değerlendirdi:

'' Volvo Cars için pek çok yeniliği içerisinde barındıran 2015 yılında 3 önemli modelimizi satışa sunduk. Otomotiv endüstrisindeki en kapsamlı ve teknolojik olarak en üst seviyedeki standart güvenlik paketini sunan ve Volvo Cars’ın yeni Ölçeklenebilen Ürün Mimarisi (SPA) şasisini kullanan ilk otomobil olan Yeni XC90, 2015’in üçüncü çeyreğinde satışa sunuldu. Dinamik tasarım ve dayanıklılık özelliklerini bir araya getiren V60 Cross Country ile S60 Cross Country ise 2015’in sonuna doğru Türkiye’de satılmaya başlandı. Volvo Cars’ın üçüncü gerçek Cross Country modeli olan ve ürün portföyündeki tüm arazi yeteneklerini bir araya getiren V60 Cross Country ve yepyeni bir sınıf yaratan S60 Cross Country premium segmentte önemli bir konumlandırmaya sahip oldu.

Volvo Car Turkey olarak, Volvo Cars’ın dünya satış sıralamasında 14. sırada yer aldık. Aynı zamanda Aralık ayında 1000 adet ile Volvo Car Turkey tarihindeki en iyi aylık satış performansını gerçekleştirdik. 2015 yılında en iyi satış sonrası karını elde ederek finansal olarak da tarihimizin en başarılı yılını geride bırakırken, tüm dünyada müşteri memnuniyetinde birinciliği elde ettik. 

2015’te S60 ve XC90’ın satış etkileriyle 6939 adet satış gerçekleştirdik.

Bu başarıda büyük etkisi olan XC90, toplamda sadece 5 aydır satılıyor olmasına rağmen kasım ve aralık aylarında kendi segmentinde en çok satılan 2. araç oldu ve içinde olduğu zorlu segmentte yılı yüzde 6,5 segment payı ile bitirdi. 2015 yılı toplam satışları 246 adet olarak gerçekleşen XC90’ın toplam satışımıza ve marka imajımıza katkısı önümüzdeki yıl da artarak devam edecek.

XC60 satışa sunulduğundan bu yana en yüksek satış adedine imza attı ve yılı 661 adet ile tamamladı. Bu adetle sadece Volvo modelleri arasındaki en iyi satış rakamının sahibi olmadı, aynı zamanda segmentinde en çok satılan 2. araç konumuna da yükseldi.

V40 ve V40 Cross Country ise, 2145 satış adediyle, Volvo içinde satışlarını yüzde 27 ile en çok artıran model oldu.

Heyecan verici S60 ise yine toplam satışlarımız içinde yüzde 50 ile en çok satılan modelimiz oldu.''