İsveçli markanın önümüzdeki beş yıl içinde pazara sunmayı hedeflediği 5 yeni modelinden ilki örtülerini kaldırdı. Günlük kullanım için ideal değerler sunan elektrikli Volvo XC40 Recharge, WLTP döngüsüne göre, tam dolumdaki bataryası ile 400 km’nin üzerinde bir menzile erişebiliyor. 78 kWh batarya kapasitesine sahip Volvo XC40 Recharge, 150kW’lık hızlı şarj istasyonlarında, 40 dakikada yüzde 80’lik batarya dolumuna ulaşabiliyor. Ayrıca model tam 408 HP güç çıkışı ile performans beklentilerine üstün bir cevap verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Volvo Cars CEO'su Hakan Samuelsson, “Bunu daha önce birkaç defa söyledik: Volvo Cars için gelecek elektrik. Bugün tamamen elektrikli XC40'ımız ve Recharge otomobil serimizin piyasaya sürülmesiyle bu yönde büyük bir adım atıyoruz.” dedi. 

 

Elektrikli Volvo XC40 Recharge'ın bir diğer önemli özelliği de Google'ın Android işletim sistemi üzerinde çalışan yepyeni bilgi-eğlence sistemi . Yeni bilgi-eğlence sistemi, Volvo'nun On Call dijital bağlantılı servisleriyle de tamamen entegre çalıyor.

XC40 Recharge, standart modelle kıyaslandığında zemine monte edilmiş pil takımı nedeniyle daha az yaşam alanına sahip. Bagajdaki alanı da biraz azalan modelde tamamen elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanılması, kaputun altına başka bir depolama alanı eklemesini sağlamış. Volvo'nun Recharge rozeti, pazara sunulacak tüm elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellerde yerini alacak.