Car Design News tarafından verilen ödül, otomotiv tasarımı ödülleri arasında zirvede yer alıyor. Yarışmanın jürisi, Bentley, Daimler, McLaren ve Ferrari gibi çeşitli şirketlerde çalışan, 18 üst düzey otomobil tasarımcısından oluşuyor.

Volvo Cars Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, "En kaliteli malzemeyi kullanıyor olmamız, tasarımızdaki klasik oranlar ve ve kontrollü yüzeyler bizim kendi yolumuzu seçtiğimizi gösteriyor. Bir kalıba girmek istemiyoruz, kendi duruşumuzu sergilemek istiyoruz" dedi.

Tasarımının sakin doğası, seçkin havalandırma panelleri ve kontrol yüzeylerinde kendini gösteren temel tasarım elementleri yeni Volvo S90'ın iç tasarımına yoğun ilgi gösterilmesinin başlıca nedenleri...

Volvo S90, yarışmada 18 kişilik bir jüri tarafından 20 rakibinin arasından birinci seçildi. Volvo Cars’ın yeni premium sedanı, doğru orantıları, özgün malzeme kullanımı ve zamanın ötesindeki tasarımı nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

Car Design News editörü Owen Ready ödül hakkında, "Volvo S90, temiz ve sakin tasarımıyla, endüstride çok uzun zamandır önemli bir sorun olan 'tasarım eğlencesi' konusunu ortadan kaldırıyor" dedi.

Ödül, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Car Design News tarafından düzenlenen bir ödül töreni ile takdim edildi.