Elektrikli otomobil gelişmelerininin ardı arkası kesilmeden devam ederken ticari araçlar tarafından da elektrikli model yenilikleri duyurulmaya devam ediyor. Türkiye pazarında ağır vasıta ve tamamen elektrikli dört yeni kamyon modelinin satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı hedefliyor. Tüketicilerin sıfır karbon salınımıyla birlikte daha çevreci nakliye seçeneklerini tercih etmeleri ve iklimin korunması hedeflerinin dikkate alındığını belirten Volvo Trucks markası, yeni elektrikli modelleriyle Türkiye yollarındaki dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyor.


Türkiye yollarına çıkacak dört farklı elektrikli çekiciden biri olan Volvo FH Electric, şehirlerarası taşımacılık için geliştirilen sessiz ve sıfır emisyona sahip bir ağır taşıma yük kamyonudur. Bu tam elektrikli kamyon, FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak görülüyor. Üç elektrikli motoruyla toplam 490 kW (666 HP) güç üreten FH Electric, 6 batarya paketiyle 300 km'ye kadar menzil sunuyor. Batarya kapasitesi 540 kWh olan bu aracın, 250 kW şarj noktasında 2,5 saatte, 43 kW çıkışta 9,5 saatte bataryalarının doldurulabildiği belirtiliyor. İsveçli üreticinin inşaat kamyonu sınıfında bulunan Volvo FMX Electric modeli de 490 kW'a (666 HP'ye) kadar uzanan farklı elektrikli motor seçenekleri var. Bu aracın menzili ise 320 km'ye kadar çıkabiliyor. FMX Electric, sahip olduğu sıfır emisyon özelliğine ek olarak sağlamlığı, tasarım özelikleri ve ergonomisiyle de markanın genlerini taşımaya devam ediyor.
Bölgesel taşımacılık ve şehir içi nakliye hizmetleri için sunulan Volvo FM Electric'te 490 kW'a (666 HP'ye) varan farklı güçte elektrikli motor seçenekleri yer alıyor. Bu aracın menzili de 380 km'ye kadar ulaşıyor. FM electric geniş görüş açısı, manevra kabiliyeti, sessizliği ve ekonomikliğiyle öne çıkarken çevreciliği de en önemli avantajı arasında bulunuyor.


İsveçli üreticinin inşaat kamyonu sınıfında bulunan Volvo FMX Electric modeli de 490 kW'a (666 HP'ye) kadar uzanan farklı elektrikli motor seçenekleri var. Bu aracın menzili ise 320 km'ye kadar çıkabiliyor. FMX Electric, sahip olduğu sıfır emisyon özelliğine ek olarak sağlamlığı, tasarım özelikleri ve ergonomisiyle de markanın genlerini taşımaya devam ediyor. Şehir içi taşımacılığına yönelik çözümler sunan Volvo FE Electric modelinde ihtiyaca göre 225 kW (500 HP'ye) kadar varan güç seçenekleriyle yollara çıkıyor. Bu aracın menzili de 200 km'ye kadar ulaşıyor. Volvo FL Electric, 225 kW (300 HP) güce sahip ve 200 km menzili olan bu araç güvenlik, manevra kabiliyeti ve ekonomikliğiyle de öne çıkıyor.