Sürücüsüz kamyonlarla ilgili çalışmalar gerçekleştiren Volvo'nun otonom kamyonu Vera, spor arabaya benzeyen tasarımı ile dikkat çekiyor. Vera isimli otonom kamyonuyla Gothenburg’a teslimat yapmayı amaçlayan Volvo, aracı yakın bir zamanda trafiğe çıkartmayı planlıyor. 

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda markanın inovasyonlarında cesur olmak veya sınırlarını zorlamak isteği belirtilirken Volvo Trucks'ın otonom kamyon modeli Vera ile bu durumun başlangıcını gerçekleştirmek istedikleri belirtiliyor. 

Geleneksel olarak, ürün geliştirmede adım adım ilerleme yaklaşımında olan şirket otonom kamyon modeli Volvo Vera ile gerçekleştirdiği deneme sürüşleri ile geliştirme süresinde hızlanarak radikal bir değişim kararı almış gibi görünüyor.

Aracı geliştiren ekipte yer alan mühendisler otonom kamyon modeli fikrinin ortaya çıkma aşamasında Volvo'nun ideal ulaşım çözümünün ne olabileceği sorusunu kendilerine sorduklarını ve taşıma anlayışını geleceğe taşıyacak farklı bir tasarım ortaya koymak istediklerini belirtiyorlar.

Üstün bir deneyim sunabilmek ve güvenlik unsurlarını güvence altına almak için belirli bir süreye ihtiyaç duyulması gerektiğinden dolayı yeni otonom kamyon modeli Volvo Vera şuanda hala geliştirme aşamasında.

Volvo Trucks, müşterilerine rahat ve sorunsuz taşımacılık çözümleri sunarak birinci sınıf müşteri deneyimi yaşatmak için bu projeye çok önem veriyor.

Şirket yetkilileri özellikle limanlar ve devasa lojistik merkezleri gibi yerlerde, teslimatların zamanında gerçekleştirilebilmesinin yanı sıra daha esnek operasyonlar ve üretkenlikte artışı bu modelle sağlayabileceklerini düşündüklerini ifade ediyorlar.

Volvo Vera elektrikli bir araç olarak gürültü seviyelerinde düşüklük sağlaması ve egzoz emisyon sorununu ortadan kaldırmaya yönelik tasarımı ile toplum faydasını da gözeten bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

Vera'da yer alan elektrikli güç aktarma sistemi, piyasaya sunulan elektrikli araçlarda kullanılan güç aktarma sistemleri ile benzer özellikler göstermekte.

Volvo tarafından hayata geçirilmek istenen otonom kamyon modeli Vera'nın düşük çalışma hızına sahip olduğu ve bir dizi sensör, radar ve kamera sistemlerini barındırdığı belirtiliyor.

Net bir şekilde tanımlanmış bir alanda kontrollü ve yavaş bir hız ile deneme sürüşleri gerçekleştirilen aracın tekrarlayan operasyonlarda ve kısa mesafelerde ilk sürüşlerinin gerçekleştirileceği belirtiliyor.