Aynı zamanda yeni Charleston üretim tesisi bugün resmi olarak açıldı. Yeni modelin lansmanı ve fabrika açılışının birlikte yapılması, Volvo Cars’ın hem şirket, hem de yeni premium spor sedan için önemli bir pazar olan ABD pazarına verdiği önemi gösteriyor.

Volvo Cars Başkan ve CEO’su Håkan Samuelsson, “Yeni S60, yaptığımız en heyecan verici Volvo otomobillerinden biri. Yeni S60, Volvo Cars için daha fazla büyüme fırsatı yaratacak, ABD ve Çin pazarlarında güçlü bir pozisyon almamızı sağlayacak gerçek bir sürücü otomobili” dedi.

Yeni S60, dizel seçeneği olmayan ilk Volvo otomobil olarak şirketin elektrifikasyonu destekleyen endüstri lideri yaklaşımını ve geleneksel içten yanmalı motorların dışında uzun vadeli bir geleceğin olduğunu gösteriyor. Volvo Cars, 2017 yılında, 2019 yılından itibaren tüm yeni modellerinin elektrikli bir altyapıya sahip olacağı stratejisini açıklayan ilk global otomobil üreticisi olmuştu. Yeni S60’ta turbo-şarjlı ve super-şarjlı olmak üzere iki ayrı elektrikli ve benzinli hibrit motor seçeneği bulunuyor. Volvo’nun T6 Twin Engine AWD elektrikli hibrit motoru toplam 340hp güç üretirken, ödül sahibi T8 Twin Engine AWD elektrikli benzinli hibrit ise 400hp güç üretiyor.

Lansmanda ayrıca Volvo’nun kendisini ispatlamış T5 ve T6 benzinli motorları da yer alacak. Müşteriler, yeni S60’a bu segmentte bir ilk olacak şekilde, otomobile ulaşmak için ön ödeme gerektirmeyen, sahiplik yerine aylık sabit üyelik ücreti olan, Volvo Cars’ın yeni premium üyelik servisi Care by Volvo üzerinden erişebilecekler. Care by Volvo, otomobil sahibi olmayı bir telefon almak kadar şeffaf, kolay ve sorunsuz hale getiriyor.

“Volvo Cars Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green, “Aktif şasi ve sürüş modları, mükemmel bir kontrol ve S60’ı bir sürücü otomobili haline getiren yüksek performans sunuyor. Yeni S60, aynı zamanda, 90 Serisi ve diğer 60 Serisi otomobillerimizde yer alan ve çok beğenilen teknolojiyi bu segmente taşıyor ve bu da onu piyasadaki en iyi spor sedanlardan biri haline getiriyor” dedi. 

Yeni S60, tıpkı bu yılın başlarında piyasaya sürülen premium station yeni V60, her biri sektör lideri güvenlik derecelerine sahip 90 Serisi otomobiller ve ödüllü XC60 gibi Volvo Cars'ın kendi Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi (SPA) platformu üzerinde üretiliyor ve aynı güvenlik teknolojisi ve bilgi-eğlence sistemini taşıyor. Bu durum, yeni S60'ı yoldaki en güvenli otomobillerden biri haline getiriyor. Otomatik fren teknolojisine sahip City Safety, yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları algılayabilen piyasadaki tek sistem olarak sürücünün olası çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı oluyor. City Safety, orta ölçekli sedan segmentinde bir dünya ilki olacak şekilde, artık karşıdan gelen çarpışmalardan kaçınmak için de otomatik frenleme yapıyor. İyi işaretlenmiş yollarda, 130 km/s hıza kadar sürücüyü direksiyon, hızlanma ve frenleme ile destekleyen opsiyonel Pilot Assist sistemi, artırılmış viraj performansı ile daha da geliştirildi. S60’da ayrıca Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation ve diğer direksiyon destek sistemleri de yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan otomatik frenleme desteğine sahip Kavşak Trafik Uyarısı, aracın içindeki ve dışındaki insanlar için güvenliği daha da artırıyor.

Volvo Cars'ın Sensus Connect bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay, Android Auto ve 4G ile tamamen uyumlu çalışırken sürücülerin her zaman bağlı olmalarını sağlıyor. Tablet tarzı dokunmatik bir ara yüz olan sezgisel kontrol, otomobilin fonksiyonlarını, navigasyonu, bağlı servisleri ve araç içi eğlence uygulamalarını bir araya getiriyor. Yeni S60'ın elektrikli versiyonları -Volvo Cars'ın elektrik performans kolu Polestar tarafından geliştirilen- Polestar Engineered adlı bir performans işletim güncellemesi sunuyor. Sadece T8 Twin Engine elektrikli hibrit modeline özel olarak sunulan Polestar Engineered, S60 T8’in kombine güç çıkışını 415hp'ye kadar çıkartırken, eksiksiz bir teklif olarak otomobilin jantlarını, frenlerini, süspansiyonunu ve motor kontrol ünitesinin performansını da yükseltiyor.

Yeni Volvo S60, 2019 yılında Türkiye'de satışa sunulacak.