Volkswagen‘in merakla beklenen yeni modeli Arteon, Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında meraklılarının karşısına çıktı.

Volkswagen’in geçtiğimiz günlerde ilk resmi görsellerini paylaştığı Arteon’un Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtım etkinliği düzenlendi. Markanın CC modelinin yerine ürün gamına eklediği ve 2015 yılındaki GTE konseptinin üzerine şekillendirdiği Arteon, donanım ve güç ünitelerinin yanı sıra tasarımıyla da yepyeni bir çizgiyi beraberinde getiriyor. Sözü fazla uzatmadan Volkswagen’in en yeni üyesinin ilk resmi özelliklerine yakından bakalım.

 
 

Volkswagen’in MQB platformu üzerine geliştirilen Arteon, CC’nin yerine kullanıcıların karşısına çıkacağından ötürü markanın sunduğu ürün gamının en tepesine yerleşecek. Aracın boyutlarına baktığımızda 2,841 milimetrelik aks mesafesi , 4,862 milimetre uzunluk, 1,871 milimetre genişlik ve 1,427 milimetre yükseklik değerlerine sahip olduğunu görüyoruz. Bagaj hacmi ayağında da beklentileri karşılayabilecek seviyede olan Arteon’da normal şartlarda 563 litre, koltuklar pasif hale getirildiğinde ise 1,557 litrelik kullanım alanı sunuluyor.

Tasarım hatlarıyla sport coupe görüntüsüne sahip olan Arteon’un yerini aldığı CC’ye göre çok daha sportif bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Volkswagen’in Arteon’da yer kullandığı tasarım dilinin genellikle tek parça ve büyük yapı şeklinde yorumlandığını görüyoruz. Ön tarafta yer verilen iki parçalı yeni ızgara, tamamen yenilenen LED gündüz farları araca bu yeni bakışı veren etmenler arasında dikkat çekiyor. Arka tarafa geçtiğimizde de günümüz Volkswagen modellerinde yer alan tasarımın üzerine yapılan küçük modernize dokunuşların varlığı ve yeni LED ışıklandırmalar gözümüze çarpıyor. Arteon’un üzerinde gördüğümüz çoğu detayın gelecek yeni modellerde de karşımıza çıkma ihtimali olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

 

Arteon’un içerisine girdiğimizde ön taraftaki ızgara tasarımına benzer çizgilere sahip, yatay çizgilerin hakim olduğu bir kokpitle karşılaşıyoruz. Ambiyans aydınlatmasıyla gece sürüşlerinde de oldukça teknolojik bir havanın yaratılacağı kokpitte opsiyon olarak siyahgrikoyu gri ve koyu/açık griden oluşan renk kombinasyonları sunuluyor. Kullanıcılar donanım seçeneklerine göre değişmekle birlikte Arteon’un içerisinde Alcantara ve Nappa deri seçeneklerini seçebiliyor. Arteon’un en üst seviye donanımlarında kokpitte maun kaplama detaylarla birlikte piano black ve alüminyum parçalarkullanıcıya eşlik edecek parçalar arasında yer alıyor.

 

Volkswagen’in Arteon dahilinde üç farklı donanım seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Başlangıç seviyesinde merkezde konumlanan multimedya ekranın büyüklüğü 6.5 inç olarak belirleniyor. Donanım seviyeleri yükseldikçe bu ekranın boyutu 9.2 inçe kadar değişim gösterirken, LED farlar, 17 inç büyüklüğündeki jantlar, sürücüye yardımcı elektronik destek ve güvenlik destekleri de donanım seviyelerine göre değişim gösteren parçalar arasında. Donanım sevilerinin en üstündeyse R-Line yer alıyor.

Motor

Volskwagen, Arteon dahilinde üç farklı benzinli ve üç farklı dizel olmak üzere toplamda altı farklı motor seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Markanın 1.5 litrelik yeni benzinli motorunun da yer aldığı motorların güç değerleri 150, 190 ve 280 beygir olarak değişiklik gösterirken bu motorlara sahip versiyonlarda dört tekerlekten çekiş altyapısının standart olarak sunulması planlanıyor. Arteon’un dizel motora sahip versiyonlarında da üç farklı seçenek sunuluyor. 2.0 litre hacimli dizel seçeneklerin yer aldığı versiyonların güç değerleri 150, 190 ve 237 beygir olarak değişiklik gösterirken dört tekerlekten çekiş altyapısı 237 beygirlik versiyon dışındaki seçeneklerde opsiyon olarak sunuluyor. Silindir pasivize sisteminin de yer aldığı bu versiyonların hepsinde yedi ileri DSG seçeneği satın alınabiliyor. Volskwagen’in en yeni üyesi Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından sokaklara çıkmak üzere üretimdeki yerini alacak.