Women Drivers Network; otomobil kullanmaya meraklı ve bunu hobisi haline getirmiş ya da getirmek isteyen kadın sürücüleri bir araya toplamak ve kadınlar arasındaki networkü geliştirmek amacıyla kuruldu. Yapan, öğrenen, mücadele eden, azmeden, deneyen, eğlenen, paylaşan kadınların gücüne çok inandıklarını belirten Women Drivers Network kurucuları, kendilerine kısaca W-Drivers diyorlar.

​Otomobil kullanmayı çok seven, yıl içinde çok km yol yapan, mutluyken, üzgünken, huzurluyken, stresliyken, kısacası her fırsatta yolda olmayı seven kadınlar onlar. Uzun yol için mutlaka playlist’leri olan, bir şarkı duyduklarında “tam da yol şarkısı” deyip hemen playlist’e ekleyen kadınlar. Otomobil dünyasını yakından takip ederek, sürüş keyfini artıracak yenilikleri kaçırmıyorlar. Otomobillerden anlıyor, arabalarına iyi bakıyor, bakımlarını ihmal etmiyor; motorun yağına, suyuna bakmayı bildikleri gibi gerektiğinde lastik de değiştirebiliyorlar.

Pandemi döneminde böyle bir işe girişmenin çılgınca göründüğünü ancak en baştan beri hem kadınlardan hem erkeklerden önemli destek gördüklerini belirten Women Drivers Network Kurucu Ortağı Elif Özyıldırım şöyle devam etti: “Yolculuğu bir terapi olarak görüyoruz. Seyahat etmek özellikle evlerimize kapandığımız bu zorlu dönemlerde tercih edilen bir kaçış aktivitesi haline geldi. Herkesin kendi araçlarında, dışarıdan kimseyle temas etmeden seyahat edebildiği, kapalı grup halinde hareket ettiğimiz, büyük bir zamanı doğanın içinde sürüş yaparak açık ve temiz havada geçirdiğimiz oldukça izole ve güvenli bir aktivite kurgumuz var.” dedi

Yepyeni deneyimlerle dolu özel sürüş rotaları

Farklı ve zorlu yol koşullarında otomobili kullanırken, yepyeni deneyimler kazanıp, öğrenebilecekleri sürüş rotalarının oluşturulduğu Women Drivers Network’te, içinizdeki yolculuk aşkı keşfedilmemiş rotalar ile buluşturuyor. Bu rotalarda aranan tek şart direksiyonda kadınların olması. Alanında uzman profesyonel ekiplerce oluşturulan sürüş rotalarında, kapalı grup etkinlikler ile Türkiye’nin gizli güzellikleri keşfediliyor hem de farklı yol şartlarında sürüş yetenekleri geliştiriliyor.

24-25 Ekim 2020 tarihleri arasında ilk sürüş deneyim rotasını Kandıra’ya yapan Women Drivers Network kadınları, ikinci rotalarını 26-28 Mart 2021 tarihleri arasında Kazdağları’nda gerçekleştirdi. 30’a yakın kadın bu rotalarda SUV ve pick-up segmentindeki araçlarıyla hem 4x2 hem de 4x4 sürüş tecrübesi kazanırken, keyifli dostlukların da başlangıcını yaptılar.

Women Drivers Network’te güvenlik oldukça önemli bir konu

Women Drivers Network’ün en önem verdiği konulardan biri de eğitim. Kadınların kullandıkları otomobili daha iyi tanımaları, acil müdahale yöntemlerini öğrenmeleri ve zorlu durumlarla baş edebilmek için eğitimi olmazsa olmaz olarak gördüklerini belirten Women Drivers Network Kurucu Ortağı Senem Mutlu şöyle devam etti: “Aristoteles ‘Eğitim refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır’ demiş. Biz de bu sözün geçerliliğine çok inanıyoruz. Trafikteki riskleri ve tehlikeleri önceden fark etmek ve soğukkanlı bir şekilde bunlarla başa çıkabilmek; otomobilimizi iyi tanımak, özelliklerini, yeteneklerini bilmek ve buna uygun bir sürüş gerçekleştirmek hem bizleri hem de trafikteki diğer insanları güvende tutmak için çok önemli.” dedi.

Bu kapsamda Women Drivers Network, üyelerine özel “Güvenli Sürüş, Çocukla Güvenli Sürüş, Acil Durum Müdahale ve İlk Yardım, Gece Sürüşü” gibi spesifik konularda, alanında uzman kurumlarla ortak eğitimler düzenleniyor.