Yeni Crossland’in dinamik tasarımlı ön tamponun üzerinde yer alan LED farları, düz bir siyah plastik zeminle birbirine bağlanan otomobilin geri kalanında büyük bir değişiklik yok. Teknik anlamda değişen bir şey yok. Uzunluğu 4,21 metre olan Crossland X, makyaj sonrasında Crossland olarak aynı boyutu koruyor. Keza kaydırılabilen arka koltuklar sayesinde 410 litreden 520 litreye çıkarılabilen bagaj hacmi de eskisiyle aynı.

Multimedya sisteminde ise Radio BT, Multimedia Radio ve Multimedia Navi Pro olmak üzere üç basamak var. Navi 5.0 IntelliLink gibi 8.0" ekran ile gelen Navi Pro'da Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı da sunuluyor.

Öte yandan Opel mühendisleri aracın şasi ve süspansiyon kısmında iyi çalışmışlar. Önde McPherson, arkada torsiyon çubuğu olan süspansiyon sistemine yeni yay ve amortisörler takılmış. Direksiyonun hassasiyeti ve merkezi konumdaki hissiyatı arttırılırken adaptif çekiş sistemi IntelliGrip, 5 sürüş modu (asfalt, kar, arazi / çamur, kum ve ESP Off) ile çok minik off-road maceralarına da izin vermeyi hedefliyor. ESP-Off modunda araç 50 km/h sürate kadar ESP kapalı gittikten sonra bu hız aşıldığında sistemi otomatik olarak devreye sokuyor.

İki motor ve yine iki şanzıman seçeneği sunan Crossland modelleri 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli dizel ünitelerle alınabiliyor. Benzinli motor, 6 ileri vitesli şanzımanların manuel veya otomatik seçenekleriyle alınabilirken dizel ünite sadece otomatik şanzımanla sunuluyor.