Dün Sözcü Gazetesi’nde yeralan “ABD’nin postalarını Türkler dağıtacak” haberi Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yalanlandı. Karsan’ın ihaleyi kazandığı şeklinde yayımlanan spekülatif haber sonrası Borsa İstanbul’da işlem gören Karsan hisseleri yüzde 17’yi gibi yüksek oranda arttı. Bu da aslında suç ve manipülasyona giriyor. Bu suça alet olmak istemeyen Karsan Otomotiv hemen bir açıklama yaptı. Karsan tarafından  “Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama” başlığı ile yapılan bildirimde özetle ihalenin henüz sonuçlanmadığı, sadece ABD Posta Servisi’nin kendilerinden fiyat teklifi istediği vurgulandı. Açıklamada ayrıca ABD Posta Servisi tarafından fiyat teklifi vermek için davet edildikleri bilgisinin 30 Aralık 2019’da KAP’a duyurdukları da yer aldı. 
 
KARSAN 30 ARALIK’TA AÇIKLAMIŞ 
 
Karsan’dan KAP’a yapılan açıklama şöyle: “Bugün bazı basın - yayın organlarında, Şirketimizin de katılımcısı olduğu "ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi"nde Şirketimizin, ihalenin kazananlarından biri olduğu söylentilerine ilişkin haberler çıktığı görülmüştür. İlgili ihale sürecinde Şirketimizce, 30 Aralık 2019 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda, ihale mercii tarafından Şirketimizin 2020 yılının ilk çeyreği sonuna kadar üretim için fiyat teklifi vermek üzere davet edildiği duyurulmuş olup, konu hakkında bunun dışında ihale mercii tarafından yapılmış herhangi resmi bir bildirim bulunmamaktadır.”
 
CEO İHALEYİ KAZANDIK DEMEMİŞ 
 
Haberde 180 bin araçtan yaklaşık 100 bin adetinin Karsan tarafından üretileceği gibi detaylar yer alıyor. Beş yıl önce açılan ihalenin Karsan’ın kazandığı iddia edildiği haberde Karsan CEO’su Okan Baş’ın bir açıklamasına yer verilmiş. Aslında Okan Baş’ın “Resmi bir açıklama olmadığı için kesin bir açıklama yapamam. USPS finale kalan 4 şirketten üretim teklifi topluyor. Mart sonuna kadar zaman verdiler. Buna göre karar verecekler” şeklindeki sözleri de haberi yalanlıyor. 
 
 
İHALEDE 4 FİRMA KALDI
 
ABD Posta Servisi’nin ihalesinde Karsan’ın da aralarında bulunduğu dört firma bulunuyor. Bu firmalar Hindistan Mahindra, ABD Oshkosh ve Workhorsa… Toplam 6.3 milyar dolarlık ihalede 180 bin araç üretimi planlanıyor. Ancak ihale henüz sonuçlanmadı. Mart sonuna kadar alınan teklifler değerlendirilecek ve yıl sonuna kadar ihaleyi kazanan firma açıklanacak. Daha önce de  2011 yılında gerçekleşen New York geleceğin taksisi ihalesinde Karsan finale kalmış, ama kazanamamıştı.