Shell’in tüm dünyada gençleri enerji tasarrufu sağlayacak araçlar tasarlayıp, geliştirip, üretmeye teşvik etmek üzere düzenlediği yarışmada Türkiye birincisi olan Yeditepe Üniversitesi, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Berat Albayrak’tan kupalarını aldı.

Türkiye’nin farklı lise ve üniversitelerinden 13 takımın ve bu takımlarda yer alan yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı yarışmada “Şehir Konsepti” kategorisinde elektrikle çalışan araçlar arasında üniversitenin YUEMT-Fluxus takımı birinciliği elde etmişti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda öğrenciler kupalarını aldı.

Törene Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Namık Çıplak, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Özge Kaya Ayvat ve öğrenciler katıldı.

Shell Eco-Marathon Türkiye yarışmasında başarı elde eden takımlar, önümüzdeki yılın Haziran ayında Londra’da düzenlenecek olan Shell Eco-Marathon Avrupa’ya katılım hakkı elde ederek Avrupa’nın 26 ülkesinden gelen temsilcilerle yarışacak.