Alfa Romeo’nun ilk SUV’u niteliğini taşıyacak olan Stelvio'nun, V6 motoru ile ultra güçlü bir model olarak lanse edilmesi bekleniyor.

Bununla beraber Stelvio’nun yüksek performansı ve İtalyan tasarımı ile BMW, Mercedes-Bens, Audi ve Porsche gibi Alman markalarına boy göstereceği düşünülüyor.

Marka yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre bu otomobil, on-road sürüşün yanı sıra şehir içi yollar için de uygun olarak tasarlanıyor. Otomobil, adını İtalya’da bulunan ve dünyanın en zorlu rotalarından biri olan Stelvio Geçidi’nden alıyor.

Stelvio, kaputunun altındaki 2.9 litrelik V6 çift turbo benzinli motoru ile 510 HP güç üretiyor. Bu model, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye başlangıçta 5 adet gelecek olan ve Ferrari teknolojisi ile üretilen Giulia ile aynı motora sahip. Giulia ise 1524 kg ağırlığı ve aynı tip motoru ile 0’dan 100 km/s hıza yanlızca 3.9 saniyede ulaşıyor. Tabi bu tenkik özellikler bir SUV formuna geçildiğinde farklılıklar gösterebiliyor.

Aynı zamanda 2.2 litrelik dizel motorlarında 150 HP, 180 HP ve 210 HP’lik versiyonlarının yanı sıra 2.0 litrelik turbo benzinli motor seçeneklerinde 200 HP, 250 HP ve 280 HP güç üretmesi bekleniyor. Bu motorları ise düşük vergi ve yakıt tüketimi gibi beklentileri karşılamak için tasarlanıyor olacak.

Stelvio’nun giriş seçeneğinde vergiler hariç 40.000 sterlin fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.