Alpine, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacakları efsanevi A110'un halefi A120 hakkında teaser yayınlayıp duruyor. Aracın şimdiye kadar gördüğümüz tek resmi fotoğrafı, onun çekici alüminyum şasisini gösteriyordu, bu yüzden bunun sürüşünün bir rüya gibi olacağını ve son derece çevik bir spor otomobil olacağını varsaymak yeterince doğru. Şimdi ise Alpine, A120'nin "olağanüstü aerodinamik" olacağını açıkladı.

Alpine'den gelen kısa bir açıklama bize gösteriyor ki, hafif spor otomobilin, "önemli bir yere basma kuvveti ve mükemmel stabilite" sağlaması için arka tampona düz bir zemin ve bir difüzör takılması yoluyla "süper otomobil dünyasından ve üst düzey motorlu yarışlardan" esinlenildiği söyleniyor. Öyle ki Alpine, A120'ye bir arka kanat takma ihtiyacını bile hissetmedi, bunu " tasarım ekibi ve mühendislerin şık, akışkan bir gövde şekli. " yaratmasına borçlu.

Performansa gelecek olursak Alpine şu ana kadar yeni spor otomobilinin 0-100km/s hızlanmasının 4,5 saniyede gerçekleşeceğini söyledi ancak henüz kesin özelliklerini açıklamadı. Söylentilere göre, Renault Clio RS'de bulunan 1.6 litrelik ünite yerini1.8 litrelik turbo benzinli üniteye bırakmış ve 250-300 beygir gücünde güç üretecek. Mart ayındaki Cenevre Otmobil Fuarı'na kadar heyecanla bekleyeceğiz.