OTOMOBİLGAZETESİ.COM- yenilenen Lexus LS'in önümüzdeki ay Detroit'te resmen tanıtılacak olmasıyla birlikte Alman markanın amiral gemisi konumundaki A8, büyük lüks sedan segmentinin en yaşlı modeli konumuna düşecek. Ancak onlar da hazırlanıyor; Audi şu anda model yelpazesinin tepesine yerleşecek modelin yeni jenerasyonu için testlerini sürdürüyor.

Kamuflaja rağmen araçların üretim gövdesini taşıdığını ve yaklaşık 2014'te görücüye çıkarılan Prologue konseptine benzediğini rahatlıkla farkedebilirsiniz. Yeni A8, Marc Lichte ve ekibi tarafından sıfırdan tasarlanan ilk Audi modellerinden birisi olacak. Lichte, ürün gamının ilk üç sırasını oluşturan otomobillerin markada oluşacak yeni tasarım dilini temsil edeceğinin sözünü vermişti. 

D5 kodunu alacak olan A8, artık yaşını almaya başlayan D4 kodlu modelden çok da uzaklaşmayacak. Yine de değiştirilen tasarım anlayışı yekpare ön ızgara ve daha geniş ön farlarda kendini gösteriyor. Arkaya doğru nispeten yükseltilmiş tavan çizgisi gözlerden kaçmazken arka camlardaki kamuflaj ve gösterge panelindeki kumaş parça bu noktalardaki yenilikleri tespit etmemizi engelliyor.

İkinci jenerasyon Q7 ile aynı platformdan (MLB Evo) üretilecek olan yeni A8'in yaklaşık 200 kg kadar hafifleyeceği söyleniyor. Bu hafifleme, araca verimlilik ve performans anlamında büyük kazanım sağlayacaktır.

Performans tarafında ise Volkswagen Grubu'nun Bentley Bentayga'da kullandığı çift turbolu, 6.0 litrelik yeni W12 motorun yanı sıra şu anki S8'de yer alan çift turbolu, 4.0 litrelik V8 ünitenin de A8 ailesinin kaputu altında görev alacağını biliyoruz. Ateşli modelin 2017 Porsche Panamera Turbo'da görülen güç ünitesini taşıması bekleniyor. VAG'ın çevreci atılımı doğrultusunda A8 yelpazesine en az bir plug-in hibrit versiyonunun katılması olasılıklar dâhilinde.

Yeni A8'in 2017'de görücüye çıkarılacağı marka tarafından doğrulanmıştı fakat etkinlik yeri ve zamanı konusunda herhangi bir bilgi verilmemişti. Lüks sedanın kendi evinde, yani Almanya'da düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra 2018'in başlarında satışa sunulması oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak öne çıkıyorOTOMOBİLGAZETESİ.COM-