Audi’nin, en büyük sedan modeli olan A8’in yeni kasası hakkında çalışmalarını sürdürdüğünü biliyoruz. Ancak bu, Alman otomobil üreticisinin S8 hakkında çalışmalarını durdurmasını engellememiş olacak ki yeni S8 çok iddialı geliyor.

Yeni Audi S8 Plus şimdiye kadarki en güçlü S8… Bunun yanı sıra standart A8’e göre ekstra karbon fiber parçalara ve yeni bir spoylere sahip olan modelin ön ızgarası tek parça olmasıyla öne çıkıyor. Matrix LED farları ve dinamik sinyal lambaları da modeldeki en önemli değişikliklerden.

İç mekanında ise sportifliğini iyice vurgulayan model, siyah deri döşemeleriyle kombine edilen kırmızı dikişleriyle içerde oldukça şık bir görüntüye sahip. Konsolunda piano black ve vites topuzu ile gaz pedallarında paslanmaz çelik kullanılan S8 Plus, burada birçok farklı donanım özelliği sunuyor.

En büyük değişikliğin yaşandığı kaputun altında ise 4.0 litrelik benzinli TFSI motor bulunuyor. Selefine göre 85 PS daha fazla olarak 605 PS güç ve 700 Nm tork üreten bu ünite 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlıyor. Elektronik olarak maksimum hızı 250 km/s olarak belirlenen S8 Plus, opsiyonel olarak bu değeri 305 km/s olarak da sağlayabiliyor. 8 ileri tiptronik otomatik şanzımanla satışa çıkacak olan modelde 21 inçlik lastikler ve 4 tekerlekten çekiş sistemi de standart olarak sunuluyor.