İngiltere’nin Crewe şehrinde, el işçiliğiyle hazırlanan Mulsanne Bentley ürün gamının amiral gemisi olarak İngiliz markasının dünyanın en güçlü ve en lüks otomobillerini üretmekle ilgili bütün bilgi birikimini temsil ediyor.

Mulsanne ailesi ilk defa, her birinin kendilerine özgü beceri ve özellikleri olan üç farklı modeli kapsıyor. Mulsanne, Mulsanne Speed ve Mulsanne Extended Wheelbase modellerinin hepsi Bentley’in ayrıntılara ve ustalığa gösterilen dikkati paylaşırken aynı zamanda her müşterinin kendi bireysel ihtiyaçlarına da karşılık veriyor.

Örneğin yeni Mulsanne Extended Wheelbase, arka koltuktaki yolcular göz önünde bulundurularak tasarlandı. Arkada fazladan 250 mm diz mesafesi, uçak tarzı, açılabilen ayak koyma yerleri ve arka bölüm tavan penceresinin bir araya gelmesi dünyanın en rahatlatıcı otomobil ortamını oluşturuyor. Diğer yandan Mulsanne Speed ise sürücüye göre tasarlandı ve 537 HP güç ve 1.100 Nm tork üretimiyle 0-100 km/s hızlanmasını 4,9 saniyede tamamlıyor ve 305 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Zarif tarz değişiklikleri yeni Mulsanne’ı seleflerinden ayırıyor. Otomobilin tüm ön uç tarzı (A sütununun önündeki kısım) tamamen yeniden tasarlandı. Çamurluklar, kaput, radyatör kapağı, ızgaralar, farlar ve ön ve arka tamponların tamamı güncellendi ve otomobile daha modern ve bütünlüklü bir görünüm verildi.

İç kısımda yolcular tabii ki dünyanın en ince işçiliğiyle işlenmiş ahşap, deri ve metal donanımları bulacaklar. Yeni Mulsanne aynı zamanda yeniden tasarlanmış koltuklar, yeni kapı eşikleri ve kol dayanakları, benzersiz cam vites kolu ve 24 seçkin rengiyle sektöre öncülük eden bir renk paletini gururla sunuyor.

Yeni Mulsanne’de aynı zamanda bir dizin yenilikçi ve en ileri teknoloji bulunuyor. Mulsanne için yeni bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi geliştirildi.

YENİ MULSANNE – VİZYONER MÜŞTERİLER İÇİN LÜKSÜN ZİRVESİ

Yeni Bentley Mulsanne’ın tamamen yeniden tasarlanan önünün yeni görüntüsü daha modern ve entegre bir hava veriyor.

Yeni ve etkileyici görünümlü ön uca paslanmaz çelikten dikey kanatlı geniş bir ızgara hakim. Eskisinden 80 mm daha geniş olan ızgara, geçmişteki olan 8 Litrelik 1930 modeli, Embricos ve R-Type Continental gibi harika modellere yönelik bir anma niteliğinde. Bu dikey kanatların arasından Bentley matris ızgarası görünüyor.

Bunun her iki tarafında bir çift hareketli tamamen LED farlar bulunuyor. İleri adaptif teknolojiye ve çok güçlendirilmiş bir gece görüşüne sahip olan bu yeni birimlerin ışık huzmesi şekli sürüş şartlarına otomatik olarak uyum sağlıyor. LED farlar kesintisiz şekillendirilmiş alüminyum ön çamurluklara yaslanıyor. Bitişikteki dış lambaların içinde bulunan mütevazı krom kaplamalı far yıkayıcılar gibi inovatif tasarım özellikleri, ayrıntıların hassas bir şekilde uygulanmasına dayanan değerler sistemini yansıtıyor. Dış lambalar yükseltilerek tabanları ana farlarla aynı hizaya getirildiğinde Mulsanne’ın ön tarafı boyunca uzanan yeni bir ufuk çizgisi oluşturulmuş oluyor.

Yeni tek parça tampon, radyatör kapağı ve kaput, kesintisiz bir şekilde entegre edildi ve birleşme yerleri de pürüzsüz yapılarak daha geniş bir görsellik ve duruş elde edildi. Bu özellikler aşağıdaki kanatlı ızgara bölümüne kadar akıyor. Bu bölümün yanında ise ‘B’ imza matrisi unsurları bulunuyor. Her iki tarafta köşelere doğru 53 mm daha itilen bu unsurlar parlak kromla kaplandı.

Parlak ayrıntılar, Mulsanne’ın her iki tarafında devam ederken yeni B şeklindeki kanat çamurluğun alt kısmıyla bütünleşiyor.

Arkada, bu daha derli toplu görünüm yeni arka ışıklar ve yeniden tasarlanmış tamponla devam ediyor. Alt köşeleri 26 mm daha geniş ve ışığı yakalayan güçlü bir ana çizgisi olan tampon, daha anlamlı bir görüntü yaratıyor. Yeni arka lambaların sahip olduğu ‘B’ teması, ışık kılavuzlarıyla birlikte özellikle karanlıkta hemen fark ediliyor.

İç kısımda Bentley Mulsanne’ın dünyanın en güzel otomobil içini sunma konusundaki itibarı daha da güçleniyor. İç kısımdaki gösterişli yumuşak deri kısımların yapılması 150 saat sürüyor. Bunlara şimdi yeniden tasarlanan koltuklar, kol dayanakları ve kapı eşikleri eklendi. Sektörde konfor açısından bir ölçü oluşturan Mulsanne’ın koltukları şimdi iki yeni tarzda alınabiliyor: Oluklu veya Kapitone. Müşterilere ayrıca 24 deri rengi ve tek veya iki tonlu kaplama seçenekleri sunuluyor.

Elle dikilen kaplamalar kabinin her tarafında saf ve zarif yüzeyler oluşturuyor. 40 parçanın tamamı Bentley’in zanaatkarları tarafından 13 farkla kaplama türü arasından seçiliyor ve Bentley’in alametifarikası olan ayrıntılara gösterilen özenle cilalanıyor. Kabinin başka yerlerinde, parlak cilalanmış paslanmaz çelik, benzersiz cam düğmeler, geleneksel tırtıklı kontroller ve uzun tüylü halılar lüksün zirvesindeki ortamı daha da yukarı taşıyor.

Yeni Mulsanne’a eklenen bir dizi inovatif ve ileri teknolojiler, modelin lüks olduğu kadar teknolojik açıdan da gelişmiş olmasını sağladı. Yeni Mulsanne, sınıfının öncüsü navigasyon teknolojisi içeren, baştan aşağı yenilenmiş bir bilgi/eğlence sistemine sahip. Hareket halindeyken sesli ve görsel eğlencenin çıtasını yükselten bir dizi yerleşik sistemi de içeriyor.

Yeni sistemin çekirdeğinde yer alan, tamamen yeni, dokunmatik ekran merkezli bilgi/eğlence platformu, ek titreşim kontrolleri, klasik analog ayarlar ve teknoloji harikası bir arka koltuk eğlence sistemi sunuyor. 8 inçlik ana dokunmatik ekran, yerleşik medya için 60 GB’lık bir katı hal diskine (SSD) bağlı.

High Beam Assist, karşıdan gelen araçları tanıyarak, uzun ve kısa farlar arasında otomatik olarak geçiş yapıyor. Sistem, ayrıca aracın hızına göre Town, Country ve Motorway adlı üç ayrı mod ile ışık hüzmesinin şeklini de belirliyor.

Hız 10 km/s ile 250 km/s arasındayken, Kör Nokta Uyarı sistemi Mulsanne’in arkasındaki ve kör noktasında kalan araçları tespit ederek, çarpışma ihtimalini tahmin ediyor ve kapı aynalarında parlayan lambalarla sürücüye görsel uyarı yapılıyor.

Hareket halindeyken ek güvenlik için, yeni Mulsanne’da çarpışma hafifletme özelliklerini içeren Gelişmiş Otomatik Stabilite Kontrolü (ASC) özelliği bulunuyor.

Yeni Mulsanne, dünyanın en güçlü otomotiv OEM ses sistemi olan Naim for Bentley Premium Audio ile anılabilir. Bahsedilen yerleşik ses sistemi, 20 hoparlör, 20 kanal, 2200 Watt’lık bir amfi ve Super Tweeter’lar ile en yüksek ses frekanslarının benzersiz bir şekilde yeniden oluşturulmasını sağlıyor.

Arka koltuktaki yolcular ise ön koltukların arkasında pürüzsüz bir şekilde takılı olan Bentley Entertainment Tabletler (4G, WiFi ve Bluetooth bağlantılı bir çift 10,2 inçlik Android cihaz) ile tanışacaklar. Detaylara her zaman olduğu gibi gösterilen üstün özen, tek bir düğme dokunuşuyla ekranların kapalı konumlarından açılmasını sağlayan zarif mekanizmayı harekete geçiriyor.

Android işletim sistemli tabletler, Bentley’e özel bir arayüz ile Skype, Google Play ve Spotify gibi bir milyondan fazla Android uygulamasına erişim sağlarken, otomobil dışında da, evde ya da ofiste de kullanılabiliyor. Her tabletin 32 GB dahili depolama alanı (bir Micro-SDXC kart ile 128 GB artırılabilir), USB yuvaları ve ön kamerası bulunuyor. Ayrıca, ses, otomobilin hoparlörlerine, yeni konumlar da tabletten Mulsanne’ın navigasyon sistemine aktarılabiliyor. İnternet gezintisi otomobilin 4G WiFi sistemiyle yapılırken, bu bağlantı, internet radyolarına, medya sistemindeki ya da internetteki videolara da erişim sağlıyor.

Yeni Mulsanne’da, güçlü 6¾ litre V8 motor, 537 HP ve 1100 Nm tork gücü ortaya çıkartıyor. Bu sekiz vitesli ZF otomatik şanzıman ile kanalize edilen muazzam güç, aracın durma konumundan devir almaya başladığı an kullanılabiliyor. Böylece sürücünün en ufak bir talebi olağanüstü bir hızlanmayla anında karşılığını buluyor.

0-100 km/s hızına ulaşmak sadece 5,1 saniye alırken, 296 km/s maksimum hıza erişilebiliyor. Mulsanne’in V8 motoru, silindir deaktivasyonu ve hem yakıt tüketimini (kombine çevrim ile 14,6 L/100 km) hem de CO2 emisyonlarını (342 g/km) azaltan değişken kam mili ayarı gibi önemli teknolojiler kullanıyor.

Mulsanne’in olağanüstü gücü ve torku, aktif motor takozları ve tamamen yeni süspansiyon burçlarını içeren şasi donanımıyla tamamlanıyor. Bentley, tescilli sessiz sürüşü daha da geliştirmek için, Mulsanne’ın lastiklerine en yeni ses emme teknolojisini de entegre etti. Bu gelişmiş köpük yapı, iç kabin gürültüsünü 4 dBA’ya kadar düşürürken, benzersiz ve rafine bir sürüş seviyesi yaşatıyor.

Vites kolunun yanına yerleştirilen bir döner anahtarla kullanılan Sürüş Dinamikleri Kontrol Sistemi, süspansiyon ve vites kontrol sistemlerinin keskin kalibrasyonu için üç mod sunuyor: Bentley, Sport ve Comfort. Dördüncü bir mod olan Custom ise sürücünün bahsedilen ayarları multimedya sisteminden yaparak, Mulsanne’ı tercih edilen sürüş moduna getirmesini sağlıyor.

Sürekli Amortisör Kontrolü (CDC) ile hava süspansiyon sistemi, düşük hızlarda rafine ve konforlu bir sürüş ortaya çıkarırken, yüksek hızlarda itiş sağlamak ve aerodinamik stabiliteyi geliştirmek için Mulsanne’ın yerden yüksekliğini de otomatik olarak düşürüyor.

Standart 20 inç alaşımlı jantlar ve 265/45 ZR 20 lastikler ile dinamik yol tutuşu sağlanıyor.  Müşteriler dilerlerse üç farklı tarzdaki, 265/40 ZR 21 lastiklerle uyumlu 21 inç jantları da satın alabilirler.

MULSANNE EXTENDED WHEELBASE: ARKA KOLTUK KONFORU YENİDEN TANIMLANDI

Araç kullanmayı tercih etmeyen müşteriler için tasarlanan Bentley Mulsanne Extended Wheelbase, birinci sınıf bir uçak yolculuğu deneyimi sunuyor.

Mulsanne’ın aks mesafesindeki 250 mm’lik genişleme (3,266 mm’den 3,516 mm’ye), tamamen, arka koltuk yolcusunun diz mesafesine aktarılıyor. İç mekândaki bu kayda değer artış, Mulsanne Extended Wheelbase’i, dünyadaki, oranları en cömertçe tasarlanmış lüks limuzin ve dört tekerlek üzerinde seyahat etmenin en konforlu yolu yapıyor.

Bentley, arka koltuktaki ek diz mesafesini en iyi şekilde kullanmak için, iki arka koltuğun tabanına uçak-tarzı elektronik ayak uçları yerleştirdi. Dışa doğru genişletilen ve ekseni etrafında döner hale getirilen koltuklar, arka koltukta oturan yolculara, yukarı, rahat ve yatık oturma pozisyonları arasında bir tercih lüksü sunuyor.

Zarif bir şekilde yerleştirilmiş olan konsol, Mulsanne Extended Wheelbase’deki iki arka koltuğu ayırıyor. Gösterişli ve işlevsel olan konsol, en kaliteli el işi ahşap kaplama, metal, cam ve deriden imal edildi ve USB girişi, kalem tutacağı, bardak tutacağı ve cam kaplı eşya bölmesi gibi pratik özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Seyir halindeyken çalışmak isteyen yolcular için, her iki arka koltuk, açılır-kapanır bir masayla kişiselleştirilebiliyor. Mahremiyet açısından, elektrikli perdeler donanımın standart bir parçasını oluşturuyor ve iç kaplamaya göre siyah veya şampanya rengi yapılabiliyor.

Arka koltuk yolcuları, ayrıca, arka kabinin üzerindeki geniş tavan penceresinin de keyfini sürecek. Yolcular veya sürücü tarafından kontrol edilebilen, kaldırılabilen ve kaydırılabilen cam panel (Alkantara güneş storuyla), doğal gün ışığının, Mulsanne’ın zarif kabinini doldurmasını sağlıyor ve Extended Wheelbase’in arka koltuk yolcusuna verdiği önemi güçlendiriyor.

Daha fazla farklılaştırma ve tercih isteyen müşteriler, araçlarını, iki tonlu dış yüzey boyalarından oluşan geniş bir yelpazenden seçimler yaparak ve yeni güzel 21 inçlik jant seçeneğini kullanarak kişiselleştirebilirler.

MULSANNE SPEED: SEÇKİN LÜKS VE SÜRÜŞ KEYFİ
Bentley’in güçlü 6¾ litre twin-turbo V8 motorunun daha güçlü motorunu yaşayan yeni Mulsanne Speed, sürüş için özel hale getirildi. 537 HP, 1100 Nm tork ve seçime bağlı spor süspansiyonu ile Speed, sıra dışı sürüş keyfini üstün konfor ile birleştiriyor.

Speed, ultra lüks sınıfında rakipsiz olarak, 0-100 km/s hızlanmasını 4,9 saniyede tamamlıyor ve 305 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Otomobil ve sürücü arasındaki bağlantı büyük önem taşıyor, bu sebeple Speed’in motoru sürüş deneyimini artırmak için tasarlanan, yeniden kalibre edilmiş ZF 8 vitesli şanzıman ile donatıldı. Vites stratejisi, artırılmış motor gücünü en iyi şekilde kullanmak ve anında tepki verebilmek için en iyi hale getirildi. ‘S’ modu, sürücüye çok daha fazla kontrol olanağı sunarken, motor hızını 2000 d/d’nin üzerinde tutarak, turbo şarjların her zaman anlık performans sunabilmek için birikmesini ve hazır olmasını sağlıyor.

Speed’in efor gerektirmeyen güç ve hızlanmasından en iyi şekilde faydalanmak için, artık sürücüye çok daha fazla odaklanan bir Sport süspansiyon modu da araçta yerini aldı. Bentley ve Comfort süspansiyon modları konfor odaklı ve buna uyumlu bir şasi kurulumu sağlarken, Sport modu geliştirilmiş gövde kontrolü için tüm hava süspansiyonunu güçlendiriyor ve vites dinamiklerini daha iyi tepki ve kesinlik için ayarlıyor.

Mulsanne Speed, kendisini yüksek performanslı amiral gemisi olarak konumlandıran bir dizi eşsiz ve iddialı tasarım özellikleri taşıyor. Cilasına eklenen hafif koyu bir tondaki dokunuş, Speed’i her zamankinden daha tehditkâr yapıyor. Özel 21 inç el yapımı ‘Speed’ alaşımlar; koyu tonlu ön ve arka farlar; yivli spor egzozlar ve Speed çamurluk arması, dünyanın en hızlı ultra lüks sürüş deneyiminin kimliğine vurgu yapıyor.

Mulsanne serisindeki iç kabin yeniliklerine ek olarak, Speed atletik ve sportif özelliklerini öne çıkartan yeni özellikler taşıyor. Örneğin, Mulliner Driving Specification kabini standart gelirken, beraberinde elmas dokulu koltuklar, tırtıklı bir vites kolu, delikli alaşım spor pedallar ve opsiyonel karbon fiber kapı dirsek yuvalarını getiriyor.